Foci vb 2022

2022.11.25. 16:00

A rendezőnél maradt a nulla

Katari mérföldkő: gólszerzés a labdarúgó világbajnokságon, Szenegál ellen.

Muntari szerezte a katariak gólját

Fotó: AFP

Labdarúgás. A labdarúgó világbajnokság pénteki napján ismét pályára lépett a házigazda, Katar, akik az Ecuador elleni 2-0-s vereséget szerették volna feledtetni, az ellen a Szenegál ellen, akik a hollandoktól kaptak ki ugyanilyen különbséggel. Azonban a rendező ország válogatottja nem igazán tudott felnőni a vb színvonalához, az afrikai együttes az első félidő végén, és a második elején is betalált. A kétgólos szenegáli előny után a katariaknak sikerült elérniük azt, amit a vb-n még nem, kaput eltaláló lövéseket hoztak össze, és reális esélyük volt a szépítésre, ami a ,,szétcserélt” szenegáliak ellen sikerült is nekik, a 78. percben. Túl sokáig azonban nem reménykedhettek a pontszerzésben, mert jött válsz, és újra két gól lett a két csapat között. Katar, újabb verségével szinte biztos, hogy nem jut tovább a csoportkörből, ahhoz, hogy ez mégsem így legyen, egy sor meglepetésnek kellene születnie. 


A-csoport, 2. forduló
Katar – Szenegál 1-3 (0-1)
Doha, 41 797 néző. V.: Mateu (spanyol).
Katar: Barsham – Pedro Miguel, I. Mohamad, Khoukhi, A. Hassan, H. Ahmed – al-Haydos (Muntari, 69.), Boudiaf (Hatem, 69.), Madibo – A. Ali, Afif. Szövetségi kapitány: Félix Sánchez.
Szenegál: É. Mendy – Sabaly, Koulibaly, Jakobs (Cisse, 78.), A. Diallo – I. Gueye, N. Mendy (P. Sarr, 78.) – K. Diatta (Ciss, 64.), Diédhiou (Dieng, 74.), I. Sarr (Ndiaye, 74.) – B. Dia. Szövetségi kapitány: Aliou Cissé.
Gólszerző: Muntari (78.), ill. B. Dia (41.), Diédhiou (48.), Dieng (84.).


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!