Foci vb 2022

2022.11.27. 13:11

A futball olykor igazságtalan

ÉM

Fuller szerezte a meccs egyetlen gólját

Fotó: AFP

Japán sokat tett azért, hogy kiharcolja a továbbjutást, de hiába játszott jobban, vereséget szenvedett. 

Az egy hete zajló labdarúgó világbajnokság mai napján az E-csoportos meccs volt az első, a 2. forduló keretében Japán – akik az első körben a németeket győzték le – a spanyoloktól hétgólos vereséget szenvedett Costa Rica ellen lépett pályára. Az első félidő viszonylag csendes volt, az események tekintetében. A mérkőzés második felében a szigetország csapata nagy erőket mozgósított a győzelem megszerzése érdekében, ami a továbbjutásukat eredményezte volna. Azonban a meccs hajrájában, tulajdonképpen a semmiből Costa Rica vezetést szerzett, a 81. percben Fuller góljával, az első kaput eltaláló lövésükből, és mivel ezt követően is hasztalan próbálkoztak a japánok, nem ok nélkül gondolhatják a meccs után, hogy futball olykor igazságtalan.

E-csoport, 2. forduló

Japán – Costa Rica 0-1 (0-0)

al-Rajján, 41 479 néző. V.: Oliver (angol).

Japán: Gonda – Yamane (Mitoma, 62.,), Itakura, Joshida, Nagatomo (H. Ito, 46.) – Endo, Morita – Doan (J. Ito, 67.), Kamada, Soma (Minamino, 82.) – Ueda (Asado, 46.). Szövetségi kapitány: Morijasu Hadjime.

Costa Rica: K. Navas – Waston, Ó. Duarte, Calvo, Oviedo – Fuller, Borges (Salas, 89.), Tejeda, Torres (Aguilera, 65.) – J. Campbell (Chacon, 95.), Contreras (Bennette, 65.). Szövetségi kapitány: Luis Fernando Suárez.

Gólszerző: Fuller (81.).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!