Felsőzsolca hírei

2016.12.18. 19:01

Felsőzsolca: A Zöld Város program tervei is elkészültek

Felsőzsolca - A hat évvel ezelőtti árvíz után több árvízvédelmi beruházás is történt Felsőzsolcán. Sőt, ma már elmondható, árvíz szempontjából a teljes védelem elkészült.

Felsőzsolca - A hat évvel ezelőtti árvíz után több árvízvédelmi beruházás is történt Felsőzsolcán. Sőt, ma már elmondható, árvíz szempontjából a teljes védelem elkészült.

Mindezt dr. Tóth Lajos, Felsőzsolca polgármestere mondta lapunknak. Ami a következő évek feladata, az a belvíz megszüntetése – tette hozzá a városvezető.

– Jelenleg kilenc pályázatunk vár elbírálásra, ezek között van belvíz-védelemmel, csapadékvíz-elvezetéssel kapcsolatos is – sorolta. – Amennyiben ezeket megnyerjük és elkészülnek a projektek, elmondhatjuk, vízvédelem szempontjából teljesen rendben van Felsőzsolca.

Dr. Tóth Lajos a pályázatok közül kiemelte a kerékpár­úttal kapcsolatos terveket is: „Ez a beruházás abból a szempontból is fontos, hogy a környező településekkel – Onga és Alsózsolca – kötne össze minket, ez egy közös pályázat”. Valamint a Zöld Város program tervei is elkészültek Felsőzsolcán, ezeket is benyújtották már.

A városvezető a Felsőzsolcai Ipari Park fejlesztését is fontos feladatnak tartja, természetesen a munkalehetőség szempontjából.

Támogatás

A testvérvárosi kapcsolatok fontosságára is kitért dr. Tóth Lajos, hangsúlyozva, hogy a kárpátaljai testvérvárosokkal kapcsolatban testületi döntés is született: minden évben kiválasztanak egy jó határon túli magyar tanulót, akinek a felsőoktatásban való továbbtanulását egyszeri 100 ezer forinttal támogatja Felsőzsolca.

Amikor a jövő évi tervekről kérdeztük a polgármestert, azt is elmondta, jövőre lesz Felsőzsolca várossá nyilvánításának húsz éves évfordulója, ezt méltóképpen szeretnék megünnepelni 2017-ben.

ÉM-NSZR


Polgármester-találkozó az Észak-Magyarországnál

Miskolc - Ismét megrendezte az Észak-Magyarország a polgármesterek találkozóját, méghozzá nagy sikerrel, ugyanis minden eddiginél több településvezető fogadta el meghívást, hogy közösen koccintsunk a 2016-os és a következő évre.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!