ERDON Országos hírek

2008.08.25. 13:14

Nem tudni, ki a PNTCD elnöke

<p>A parasztpártiak (PNŢCD) vasárnapi rendkívüli kongresszusán Radu Sârbut választották a párt elnökévé. A választás pár órával azután történt, hogy a párt Marian Miluţ köré csoportosult szárnya Sârbut kizárta a pártból.</p>

A Miluţ-féle szárny Gheorghe Ciuhandut választotta az országos vezetőség élére, miután hogy a hivatalos vezetőség (Sârbuék) lemondatták a funkciójáról. Még mielőtt a szavazás eredményét közölték volna, Marian Miluţ bejelentette, ő a párt jogilag elismert elnöke.

A viszály amiatt tört ki, hogy a párt Radu Sărbu köré csoportosuló szárnya vasárnap elfogadta a liberálisokkal való koalíciót, az egyezmény aláírására a héten kerül sor. Ennek értelmében a párt jelöltjei PNL listáin fognak megjelenni az ország 30 szavazókörzetében. Miluţ szerint nem lehetséges egy PNŢCD és PNL közt létrejövő koalíció mivel a liberálisok már szövetségre léptek a demokratákkal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!