ERDON Országos hírek

2007.11.09. 13:57

Miniszter kontra gyógyszerészek 1:0

<p>A <B><I>Bukaresti Fellebviteli Bíróság</I></B>&#160; visszadobta a Gyógyszerészeti Kamara azon kérését, hogy érvénytelenítsék <B><I>Eugen Nicolaescu</I></B>, közegészségügyi miniszter két rendeletét, amelyben idén csökkentette a gyógyszerárakat.</p>

A döntés ellen fellebezést nyújthatnak be a Legfelső Semmítőszékhez.
A gyógyszerészek azt sérelmezik, hogy a miniszteri rendeletekkel a miniszter elérte, hogy azoknak a gyógyszereknek az ára is csökkenjen, amely a rendelet érvénybelépése előtt már a gyógyszertárak raktárjában volt. Mivel ezeket is csak az új, csökkentett áron lehetett eladni, a gyógyszertárak jelentős veszteségeket könyvelhettek el maguknak. Egy átlagos forgalmú gyógyszertár esetében ez a veszteség 10 és 20 ezer lej között váltakozik – nyilatkozta prof. dr. Dumitru Lupuliasa, a Romániai Gyógyszerészeti Kamara elnöke.
A kamara ügyvédje szerint törvényellenes, hogy a miniszter rendeletben utasítja azokat a gyógyszertárakat is az árcsökkentésre, amelyek nincsenek szerződésben az Országos Egészségügyi Biztosítási Pénztárral (CNAS).

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!