ERDON Országos hírek

2007.11.27. 11:09

Januárban leáll a posta

<p>Románia - 2008 januárjában leállíthatja a Román Posta működését az Országos Szakszervezeti Blokk (BNS), amennyiben a kormány nem tárgyalja újra a nyugdíjak kézbesítéséért a postásoknak járó százalék kiutalását, nyilatkozta egy pénteki sajtótájékoztatón a BNS alelnöke, Matei Bratianu.</p>

A szervezet 3-4 napos blokádot tervez, erre az időszakra teljesen felfüggesztik a munkát. Mint mondták: novemberben nem akarták megzavarni az európai parlamenti képviselők megválasztását, decemberben pedig az ünnepek miatt nem akarják megakadályozni a munkát, ezért marad a megmozdulás jövő év januárjára. A tény, hogy a kormány 1,39%-ról 0,7%-ra csökkentette a nyugdíjak házhoz szállításáért a postának járó illetéket, s ez veszélyezteti a postai alkalmazottak munkahelyeit és a fejlesztésekre fordított összeget is  alaposan lecsökkenti. Nyilatkozatában Matei Bratianu egyúttal Paul Pacuraru munkaügyi minisztert és Varujan Vosganian pénzügyminisztert is támadja, amiért erővel akartak egyes nyugdíjas rétegeket rávenni, hogy bankkártyát igényeljenek, és ne a postás szállítsa nekik házhoz a nyugdíjat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!