ERDON Országos hírek

2007.11.21. 18:36

December 13-án tárgyalják a Magyar Polgári Párt bejegyzését

<p>A Bukaresti Törvényszék december 13-án fogja tárgyalni a Magyar Polgári Párt pártként történő bejegyzésére vonatkozó kérelmét. Gazda Zoltán, a szentgyörgyi MPSZ elnöke RMDSZ-támadásokra számít. "Természetes, hogy megpróbálnak majd támadni minket, bár megígérték, hogy nem nehezítik meg a párt bejegyzését. Ha az MPP-t bejegyzik, véget ér az RMDSZ monopolhelyzete", jelentette ki Gazda.</p>

Az MPSZ elnöke, Szász Jenő kedden nyújtotta be a szükséges iratokat a bíróságra, hogy, mint mondta, biztosíthassák az erdélyi magyarság számára is a politikai pluralizmust. Elmondása szerint az MPP alapító okiratában és politikai programjában nem szerepel külön célként az erdélyi magyarság autonómiája.

A pártbejegyzéshez 25,000 aláírást kellett összegyűjteni legkevesebb 18 megyéből és Bukarestből, megyénként legalább 700-at. Gazda állítása szerint 27,000 támogató aláírást gyűjtöttek össze, egynegyedét Sepsiszék területéről.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!