ERDON Országos hírek

2007.10.15. 17:35

RMDSZ képviselők hétvégi, választókerületi tevékenysége

<p>Asztalos Ferenc Hargita megyei képviselő október 11-én, Székelyudvarhelyen arról számolt be a sajtó képviselőinek, hogy a Képviselőház oktatási bizottságában sikerült visszautasítani a Konzervatív Párt két kisebbségi oktatás-ellenes törvénytervezetét:</p>

az egyik előírta volna, hogy az iskolaelőkészítő évet teljes egészében a román nyelv elsajátítására fordítsák, a másik pedig arról szólt, hogy azok a román nyelvet oktató tanárok, akik olyan közoktatási egységekben tanítanak, ahol a románok kisebbségben vannak (Hargita, Kovászna megye) fizetéskiegészítésként a nemzetgazdaság bruttó átlagfizetésének megfelelő összeget kapják.

A képviselő pénteken részt vett a székelyudvarhelyi Móra Ferenc Általános Iskola szoborvatató ünnepségén. Ezt követően, Kolozsváron részt vett a Közoktatási Tanács megbeszélésén, melynek tárgyát képezték a romániai oktatásban bekövetkezett változások és tendenciák, az új oktatási törvénytervezetek, illetve a tankönyvellátottság helyzete a romániai magyar oktatásban.

 

Máté András Levente, Kolozs megyei parlamenti képviselő szombaton, a tordatúri unitárius templom kertjében helyezett el koszorút a Tordatúr határában elesett ötvenkét honvéd emlékére állított emlékoszlopnál. Ezt követően jelen volt a kolozsvári Szabó Dezső Alapítvány által rendezett „450 éves a kolozsvári református oktatás” című könyv bemutatóján, amely a  kolozsvári Református Kollégium dísztermében került megrendezésre. Később Kövendre látogatott, ahol találkozott a helyi unitárius lelkésszel és a tanácsosokkal, majd Várfalván köszöntötte a szüreti bálra összegyűlt tömeget.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!