ERDON Országos hírek

2007.10.17. 16:40

Nagy Zsolt vajdasági együttműködésről tárgyal

<p>Románia - A vajdasági és erdélyi magyar közösségek együttműködéséről tárgyal október 19-én, csütörtökön Nagy Zsolt, az RMDSZ külügyi megbízottja.</p>

A látogatás során Nagy Zsolt a Vajdasági Magyar Szövetség és a Magyar Nemzeti Tanács vezetőivel találkozik. A megbeszéléseken többek között az eMagyar Pontok által nyújtott együttműködési lehetőségekről, az európai uniós csatlakozásra való felkészülés tapasztalatairól tárgyalnak, de szó lesz olyan konkrét együttműködési projektekről, amelyek az Európai Unió határmenti és transznacionális operatív programjaiból is támogathatók.
A vajdasági látogatás második felében, Nagy Zsolt részt vesz azon a tanácskozáson, amelynek fő témája a 2008 tavaszán szervezett Magyar-Magyar Platform Konferencia előkészítése. A megbeszélésen a vajdasági és erdélyi képviselők mellett a magyarországi Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium, valamint a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium képviselői is részt vesznek.
A látogatásra Nagy Zsoltot Farkas András, az eTransylvania Pontok Hálózatának program-koordinátora kíséri el.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!