ERDON Helyi hírek

2007.11.12. 15:26

Aranytoll meseíró emlékverseny

<p>Szatmárnémeti - Tegnap délelőtt a <B><I>Mircea Eliade Általános Iskolában</I></B> tartották meg a verseny megyei szakaszát, melyen 14 tanuló vett részt.</p>

Tegnap délelőtt a Mircea Eliade Általános Iskola adott otthont a IV. osztályos diákok számára szervezett Aranytoll – F. Diósszilágyi Ibolya meseíró emlékverseny megyei döntőjének. Erre a szakaszra megyénkből 14 kisdiák érkezett nagykárolyi, kálmándi, valamint szatmárnémeti általános iskolákból. A megyei szakaszon írt meséket a szervezők Nagyváradra küldik tovább, majd a javítást követően a megyei forduló két legjobb meseíró tanulója meghívást kap a november 30 és december 2. között ugyanitt megrendezésre kerülő nemzetközi döntőre. A megyei fordulón a gyermekeknek megadott szavakat is bele kellett szőniük meséikbe, melyekben saját maguknak is szerepelniük kellett. A mesékben szerepelnie kellett többek között: a mesei fordulatoknak, elemeknek, eredetiségnek, ötletességnek, pozitív kicsengésnek stb. A mesék megírására a kisdiákoknak 2 óra munkaidejük volt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!