ERDON Helyi hírek

2007.09.20. 10:24

Mégis épül majd pláza?

<p>Szatmárnémeti - A Polimeni plázája helyett a jelek szerint egy Atrium Center lesz az első Mall típusú kereskedelmi központ Szatmár megyében. Az urbanisztikai tervek a Szatmárnémeti Városi Tanács elfogadására várnak. <A href="http://video.erdon.ro/members.wanted/Mol.mpg/viewer.html" target="_blank"><IMG class="ERDON_RTEimg" height="10" alt="" src="http://www.szon.hu/bilder/icons/video.gif" width="10" border="0" /></A></p>

Mintegy 50 millió eurót kíván beruházni az Atrium Center nemzetközi cégcsoport Szatmárnémetiben. Ilyés Gyula szatmárnémeti polgármesterének bejelntése szerint a cégcsoport egy plázát szeretne felépíttetni a megyeszékhelyen. Olyannyira előrehaladott álapotban van a megyeszékhellyel történő egyeztetés, hogy a Mall típusú kereskedelmi központ megépítésének és tervezési munkálatainak megkezdését már csak a SzatmárnémetiVárosi Tanács jóváhagyása hátráltatja kissé.

Az urbanisztikai és városrendezési tervek ugyanis még elfogadásra várnak, de Ilyés Gyula polgármester tájékoztatása szerint a polgármesteri hivatal szakaparátusa teljes erőbedobással dolgozik a dokumentáció előkészítésén. Mint elmondta, legkésőbb jövő hétre elkészül a pláza urbanisztikai terveiről szóló határozattervezet, amelyet egy rendkívüli tanácsülésen a megyeszékhelyi döntéshozó testület elé visznek majd.

Az Atrium Center egyébként a Henri Coanda és a Corvinilor utcák kereszteződésénél lévő területet szemelték ki maguknak, a polgármestertől kapott információk szerint már előrehaladott állapotban vannak a tárgyalások ennek tulajdonosaival, az Autonova és az Ergolemn cégekkel.

A szatmárnémetiközlekedési bizottság ma tízórai kezdettel tartott gyűlésén jóváhagyták az Atrium Center urbanisztikai tervét. A kereskedelmi központ területén 800 autó parkolásának fognak majd helyet biztosítani.

A Corvinilor utca felőli bejáratnál várhatóan nagyobb zsúfoltságra lehet majd számítani a kereskedelmi központ elkészültével. Ezt a problémát valószínüleg a Mioriţei utca kétirányú forgalmának megnyitásával fogják megoldani. A Henri Coanda utcán pedig külön sávot biztosítanak majd a kereskedelmi központ parkolójába hajtó autók számára.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!