ERDON Helyi hírek

2007.09.20. 17:13

Két iskola, jó körülmények

<p>Szatmár megye - Felkészülten várták a gyerekeket a 2007–2008–as tanévre — számolt be <EM>Chesches Florica</EM>, a <EM><STRONG>szatmárhegy</STRONG></EM>i általános iskola igazgatója. A legtöbb segítséget, hogy minden rendben kezdődhessen az új tanévben, a helyi polgármesteri hivataltól kapták.</p>

Két épületben folyik az oktatás, az I–IV. osztályosok az 1903–ban épült régi iskolában, az V–VIII. osztályosok pedig a Nagyhegyen található újabb iskolában tanulnak. A nyári vakáció idején elkezdték a két iskola épületének a felújítását. A régi iskolában ajtót, ablakot cseréltek, a padló felújítása még hátra van, de az is nemsokára megvalósul.

Együtt könnyebb
A szatmárhegyi régi iskolában csak magyar osztályok működnek, összesen 66 gyerekkel, magyarázza Muntan Antal, az általános iskola aligazgatója. A második ciklusban viszont már két tagozaton folyik az oktatás, V–től VIII–ig egy–egy román és egy magyar osztály van, összesen 428 gyermekkel. Hogy a román osztályok létszáma elegendő legyen, a környező falvakból kisbusszal hozzák–viszik a gyerekeket. „Jól működő és egyben jól felszerelt iskolánk van, — mutat rá az aligazgató —, 10 számítógéppel rendelkezünk, természetesen internet–hozzáféréssel. A tanárok többsége helybéli, így nemcsak a hivatalos órákon tartják a kapcsolatot diákjaikkal, hanem több hétvégi közös programot is tudnak szervezni.” A közeljövő terveiről annyit még elárult az igazgató, hogy nemsokára egy nagyobb sporttermet is fel fognak építeni az iskola udvarán, a polgármesteri hivatal segítségével.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!