Életstílus

2010.09.06. 17:03

A hosszú fiatalság titka

<p>Bársonyos, ránctalan arcbőr. Ruganyos kötőszövetek. Olajozottan működő ízületek. Fiatalság és mozgékonyság. Sokunk számára már harmincvalahány évesen is csak álom.</p>

Látjuk, érezzük, hogy valami nincs rendben, testünkben. Már elgondolkozunk, hogy abbahagyjuk a mozgást, mert minden guggolás fájdalmas, és már a lépcsőn is csak úgy tudunk lejönni, mint saját nagymamánk. A térdeink által kiadott kellemetlen ropogás szerű hangról már szót se ejtsünk, „felejtős” a nesztelen lopakodás. Az ok: térdízületi kopás.

 

 A térdízületi kopásnak elsődleges és másodlagos okai is lehetnek. Természetesen alap probléma az életkor előrehaladta, amikor is a porc anyagcseréje, szerkezete átalakul, de kialakulhat fájdalom fokozott fizikai igénybevétel következtében, ízületi felszíneink egyenletes illeszkedését befolyásoló tényezők (például szép sudár magas lányoknál „x” láb), de gyógyszerek fogyasztása, anyagcsere betegségek, elhízás és intenzív sport-élet miatt is. Ne lélegezzünk fel, mert itt és most senkit sem lebeszélni szeretnék a mozgásról, hanem óvintézkedéseket, alternatívákat nyújtani (a helyes mozgás-kivitelezés és terhelés mellett) a hosszú távú fájdalommentes edzéshez.

 Amikor sportolni indulunk, minden szükséges kelléket megveszünk azért, hogy kényelmessé tegyük a mozgást és jó megjelenésűvé külsőnket. Arról azonban nagyvonalúan megfeledkezünk, hogy a fokozott igénybevételt valahogy tolerálni kellene szervezetünk felé. Kellene valami plusz, ami megóvja ízületeinket a fent említett megfelelő terhelés, mozgás kivitelezés mellett. Ezt a célt szolgálják a különféle ízületvédő táplálék-kiegészítők.


Érdekesség
Hialuronsavat olyan szövetekből lehet nyerni, amelyek hialuran tartalma magas (pl. a kakas taréja) vagy bakteriális fermentációval lehet előállítani.


Fiatalság, mozgékonyság

Az ízületvédő szerek piacát számtalan termék bővíti, mégis kiragadnék egy összetevőt „sokszínűsége” miatt. Hisz nem egy elhanyagolandó szempont, hogy a térdünk olajozott működését szolgáló bogyócska esetleg feszes arcbőr is eredményez-e vagy sem. Egy nagy molekuláról beszélek, és egy a 30-as évek tájékán tett felfedezésről, amikor is reumás betegek duzzadt ízületeiből egy aktív anyagot sikerült izolálni, amelyet hialuronsavnak neveztek el savi vegyhatása, és lokalizációja miatt (hialin = porc).

Gondolom, most sokan felkapják a fejüket, hisz úgy sejlik tegnap este a piperés polcon épp találkoztak eme szép magyar szóval az éjszakai arckrémjük dobozán. Igen. Nem vízió. Valóság. A hialuronsav 6 %-a a bőrben, 35 %-a az izmokban és csontokban, 9 %- a pedig máshol, például az ízületi folyadékban, köldökzsinórban, vérben, nyirokban található épp ezért alkalmazása széles körben elterjedt.

A hialuronsav táplálék-kiegészítőként történő fogyasztása természetes gélként belülről biztosítja az ízületi folyadékok viszkozitását, így csökkentve a súrlódást ízületeinkben, a porcok felszínén, tehát véd a kopás ellen, emellett bőr- és kötőszöveteink víztartalmát, rugalmasságát, fiatalságát is óvja, hisz egy hialuron molekula tetemes mennyiségű vizet képes megkötni. Saját tömegének akár több mint ezerszeresét! Kell ennél szebb történet?


Fájdalommentes, biztonságos sport, szép bőr, definiált test! Vigyázzunk magunkra és legközelebb az újabb aerobik dressz beszerzése mellett nézzünk szét az ízületvédő szerek piacán is! Előzzük meg a bajt, a fájdalmat, hogy a fiatalság és mozgékonyság még hatvanvalahány évesen se csak álom legyen.
Forrás: www.nana.hu

Aerobik top, edzőcipő, ízületvédő táplálék-kiegészítő

Sport óvintézkedések nélkül

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!