Egyperces

2013.02.11. 12:57

Négy rókát lőttek ki Rétságon

Salgótarján, 2013. február 11., hétfő (MTI) - Négy rókát lőttek ki a Nógrád megyei Rétság belterületén az utóbbi két hétben. A vadak elejtésére lakossági panaszok nyomán kért engedélyt az önkormányzat - tájékoztatta Jávorka János független önkormányzati képviselő hétfőn az MTI-t.

Salgótarján, 2013. február 11., hétfő (MTI) - Négy rókát lőttek ki a Nógrád megyei Rétság belterületén az utóbbi két hétben. A vadak elejtésére lakossági panaszok nyomán kért engedélyt az önkormányzat - tájékoztatta Jávorka János független önkormányzati képviselő hétfőn az MTI-t.Elmondta: decemberben többen is panaszt tettek, mert rókákat láttak lakott területen. Az állatok a jelzések szerint felbukkantak az óvoda, az iskola, a játszóterek környékén, rájártak a szemetesekre, és volt olyan porta, ahonnan baromfit vittek el.

Mivel lakott területen engedély nélkül nem lehet elejteni a vadakat, a jegyző kérésére a városi rendőrkapitányság január 27. és február 10. között engedélyezte a kilövést, amellyel a Lókos Völgye Vadásztársaság vadászmesterét és két hivatásos vadászát bíztak meg - tette hozzá.

- MTI - 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!