Miskolci Egyetem: minden a sportról

Miskolc - A szeptember 30-ig tartó Európai Sporthét az Európai Bizottság kezdeményezése.

Miskolc - A szeptember 30-ig tartó Európai Sporthét az Európai Bizottság kezdeményezése.

Az akcióval kontinensszerte népszerűsítik a sportot és a testmozgást. Az eseményt ebben a hónapban már harmadszor rendezik Európa harmincegy országában. A BeActive elnevezésű kampányszlogen égisze alatt számos kezdeményezést és rendezvényt szerveznek különböző (európai, nemzeti, regionális és helyi) szinten.

Játékos formában

A Magyar Egyetemi–Főiskolai Sportszövetséggel együttműködésben a kampány során az a cél, hogy a felsőoktatásban részt vevő fiatalok számára játékos formában mutassák be, hogy nemcsak a szellemi, de a fizikai felkészültség, edzettség is fontos ahhoz, hogy később sikeresen boldoguljanak az élet különböző területein.

Ennek jegyében az ország legtöbb felsőoktatási intézményében – így a Miskolci Egyetemen is – szeptember 20-án rendezték meg az Egyetemi Sportnapot, melyen a versenyek, edzések, előadások, sportágbemutatók mellett a Campus 3Próbán – amelynek elkötelezett támogatója a Szerencsejáték Zrt. – tették próbára erejüket és szerencséjüket a részt vevő egyetemisták, főiskolások.

A három lépcsőből álló erőpróbán egyéniben és csapatban is megmérettethették magukat a fiatalok, akik különböző feladatokat (kosárlabda-pattogtatás, focilabdával kispályás kapura rúgás, tollaslabdával páros adogatás) oldottak meg. Nyereményük pedig kategóriától függően egy-egy értékes Hervis-sport­utalvány volt, amelyet maguknak vagy oktatási intézményüknek nyerték meg.

Ezren regisztráltak

A Campus 3Próbát összekötötték a Miskolci Egyetem sportnapjával.

– Erre, oktatási szünet mellett, ezren regisztráltak és akkor még nem is említettem a szurkolókat – mondta Boda Péter, az intézmény sportközpontjának igazgatója. – Nálunk tehát a szerda a sportról szólt. Újításként bevezettük a Kihívás spártai módra elnevezésű versenyt, ennek keretében a karok vetélkedtek egymás között.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!