Bulvár, celeb

2011.01.24. 14:30

Nagyot bukhat az Alkonyat

<p>Az utolsó léghajlító és az Alkonyat – Napfogyatkozás kapta a legtöbb jelölést a legrosszabb filmeknek járó Arany Málna-díjra.</p>

A tíz kategória jelöléseit hétfő reggel, egy nappal az Amerikai Filmakadémia Oscar-jelöléseinek nyilvánosságra hozatala előtt tették közzé. Mindkét film kilenc-kilenc kategóriában száll versenybe a kétes értékű elismerésekért.

M. Night Shyamalan képregény-adaptációját a legrosszabb filmnek járó díj mellett színészeiért, forgatókönyvéért és rendezéséért is jelölték. John Wilson, a díj alapítója szerint a film cselekményét valójában senki sem érti, beleértve a rendezőt is.

Mint közölte, a másik film, amivel kapcsolatban a legtöbb dühös levelet kapták a díj odaítélői, az a Twilight-saga harmadik része volt. A vámpír és vérfarkas között tétovázó diáklány szerelmi története szintén kilenc jelölést kapott, beleértve a színészeket és David Slade rendezőt is.

Arany Málnára esélyes még Jennifer Aniston és Gerard Butler komédiája a Férj újratöltve - aminek mindkét főszereplőjét is jelölték a színészi díjakra -, a Szex és New York második része – amelynek teljes színészi stábját tartották olyan rossznak a kritikusok, hogy jelöljék -, valamint a Vampire Suck című Twilight-paródia is.

Nem maradtak ki a „nagy nevek” sem: Chert a Burlesque című zenés filmért jelölték a legrosszabb mellékszereplő díjára, és ebben a kategóriában indul Liza Minelli is, aki a Szex és New York második részében vállalt szerepet.

A 31. Arany Málna díjátadót – a hagyományokhoz híven – az Oscar-gála előtt egy nappal, azaz február 26-án tartják a hollywoodi Barnsdall Gallery színházban.
Forrás: www.rtlklub.hu

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!