BOON Sziréna

2019.02.21. 09:51

Több mint tízmilliót sikkasztott az ózdi házaspár

Ózd - Arra használták a társasház pénzét, hogy a saját adósságaikat kifizessék.

Ózd - Arra használták a társasház pénzét, hogy a saját adósságaikat kifizessék.

Bűnösnek mondta ki az Ózdi Járásbíróság február 19-én előkészítő ülésen sikkasztás elkövetése miatt a házaspárt, amely a társasház lakói által befizetett közös költségből rendezte a családi tartozásaikat. A megállapított tényállás szerint az I. rendű vádlott 2008 júliusától kezdődően csaknem 8 éven át volt egy ózdi társasház közös képviselője. Kezelte a társasház házipénztárát és annak folyószámlájával is kizárólagosan rendelkezett. Az I. rendű vádlott 2010-től külföldön kezdett dolgozni, így feladatait felesége, a II. rendű vádlott vette át. A férfi felesége nemcsak beszedte a lakóktól a közös költséget, hanem a ház kifizetéseit is rendezte ebből a pénzből.

Lekönyvelte, elköltötte

A fennmaradó összegeket azonban mindig átadta a férjének, aki lekönyvelte ugyan a befolyt közös költséget, de valójában nem tette be a házipénztárba, illetve nem fizette be a társasház bankszámlájára. A házaspár az így megszerzett pénzből a család által felhalmozott tartozásokat egyenlítette ki. A vádlottak több mint 10 millió forint kárt okoztak a társasháznak áldásosnak nem mondható tevékenységükkel. A férjet mint I. rendű vádlottat 1 év 6 hónap, míg a II. rendű vádlottat, vagyis a feleségét 1 év börtönbüntetésre ítélte a bíróság, mely szabadságvesztések végrehajtását azonban 2 év próbaidőre fel is függesztette. A büntetés tartamának megállapítása során nyomatékos enyhítő körülmény volt mindkét vádlott vonatkozásában, hogy beismerték a cselekmény elkövetését. A bíróság ítélete jogerős.

ÉM


[related-post post_id="4120552"]

[related-post post_id="4110385"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!