BOON Sziréna

2019.01.06. 20:34

Rablással akart ünnepelni Miskolcon

Miskolc - Letartóztatták azt a férfit, aki szilveszterkor mobiltelefont rabolt Miskolc belvárosában.

Miskolc - Letartóztatták azt a férfit, aki szilveszterkor mobiltelefont rabolt Miskolc belvárosában.

A Miskolci Járásbíróság egy hónapra rendelte el a letartóztatását annak a férfinak, aki szilveszter estéjén megtámadott egy nőt, hogy megszerezze a mobiltelefonját. A gyanú szerint a férfi december 31-én, 18 óra körüli időben Miskolcon, egylépcsőház előtt álló sértettet nekilökött a bejárati ajtónak, majd kicsavarta a kezében lévő okostelefonját. A gyanúsított elmenekült a helyszínről a telefonnal, melynek értéke 250 ezer forint volt. A támadás során a sértett nem szenvedett sérülést.

Rács mögött

A gyanúsított bűnösségének megállapítása esetén 2 évtől 8 évig terjedő szabadságvesztés büntetése szabható ki. A férfi rendezetlen életkörülményeire és a kiszabható büntetés tartamára tekintettel reálisan fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye. Megalapozottan feltehető továbbá az is, hogy szabadlábon hagyása esetén újabb szabadságvesztéssel büntetendő cselekményt követne el. A bíróság ezért úgy látta, hogy az eljárás eredményessége a gyanúsított szabadságának enyhébb korlátozásával nem biztosítható, így 2018. február 3-ig letartóztatását rendelte el.

A bíróság döntése véglegessé vált, az ellen sem a gyanúsított, sem az ügyész nem jelentett be fellebbezést.

ÉM


[related-post post_id = "4096121"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!