BOON Sziréna

2018.11.13. 09:20

Étel gyulladt meg a tűzhelyen Bükkábrányban

Bükkábrány - Tűzhelyen felejtett étel okozott tüzet egy családi házban, Bükkábrányban, az Alkotmány úton november 13-án.

Bükkábrány - Tűzhelyen felejtett étel okozott tüzet egy családi házban, Bükkábrányban, az Alkotmány úton november 13-án.

A tulajdonosnak még időben sikerült megfékeznie a lángokat, így az ingatlan lakható maradt. A mezőkövesdi hivatásos tűzoltók átvizsgálták az épületet, eloltották a még izzó részeket a konyhában és eltávolítottak egy háztartási gázpalackot a helyiségből, amelyet kisebb hőhatás ért. Az eset során senki sem sérült meg.

A főzés, mint tűzveszélyes tevékenység kiemelt veszélyforrásnak tekinthető otthonunkban, hiszen a tűzhelyen felejtett olaj, vagy zsiradék túlhevülése és meggyulladása súlyos következményekkel járhat! A háztartásban keletkező tüzek többsége emberi figyelmetlenségre, gondatlanságra vezethető vissza, azonban odafigyeléssel és tudatos magatartással az esetek jelentős része megelőzhető!

-Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!