BOON Sziréna

2018.11.19. 07:54

A szabályosan intézkedő rendőrökre támadtak Mezőkövesden

Miskolc - Testi kényszerrel sikerült az agresszivitásnak véget vetni.

Miskolc - Testi kényszerrel sikerült az agresszivitásnak véget vetni.

Nyilvános ülést tart hétfőn a Miskolci Törvényszék másodfokú tanácsa a szabályosan intézkedő rendőröket megtámadó vádlottak büntetőügyében. A Mezőkövesdi Járásbíróság által elsőfokon megállapított tények szerint 2017 novemberében az esti órákban két rendőr intézkedés alá vonta az ittas állapotban levő másodrendű vádlottat. Az elsőrendű és a harmadrendű vádlottak – akik a másodrendű vádlott testvérei és szintén ittas állapotban voltak – a közelben tartózkodtak.

A vádlottak az intézkedő rendőröket trágár módon szidalmazni kezdték, agresszívan léptek fel, próbálták megütni, ruhájuknál fogva rángatni őket. A rendőrök ekkor könnygázszóró sprayt alkalmaztak, amellyel átmenetileg sikerült az erőszakos magatartásukat megtörni. Időközben megjelent az első rendű vádlott élettársa, a negyedrendű vádlott és fiatalkorú lánya, aki mobiltelefonnal elkezdte rögzíteni az eseményeket.

A negyedrendű vádlott ezt követően folyamatosan akadályozni próbálta a rendőröket abban, hogy intézkedni tudjanak az élettársával szemben, majd a másodrendű vádlott is a rendőrökre támadt. Végül testi kényszer alkalmazásával sikerült mindezen agresszív cselekményeknek véget vetni. A járásbíróság az első­rendű vádlottat 4 év fegyházbüntetésre, a másodrendűt 4 év börtönbüntetésre ítélte. A harmadrendű vádlottat 2 év felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte, míg a negyedrendű vádlottal szemben kiszabott 1 év 6 hónap szabadságvesztést 3 év próbaidőre függesztette fel.

ÉM


[related-post post_id="3672289"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!