BOON Sziréna

2018.10.09. 08:41

Korábbi zárkatársak közötti vita fajult késeléssé Sárospatakon

Sárospatak - A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség vádat emelt négy férfi ellen életveszélyt okozó testi sértés bűntette, csoportosan, felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette miatt.

Sárospatak - A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség vádat emelt négy férfi ellen életveszélyt okozó testi sértés bűntette, csoportosan, felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette miatt.

A vádlottak tavaly júliusban az egyik délután Sárospatakon, a vasútállomás épületénél tartózkodtak ismeretségi körükbe tartozó személy társaságában. A vádlottak közül a 41 éves férfi és 23 éves férfi már korábbról is ismerték egymást, ugyanis más ügyben a szabadságvesztés büntetésüket közösen töltötték, és a börtönben konfliktus alakult ki közöttük. Ennek ellenére találkozásuk alkalmával először üdvözölték egymást, később azonban a korábbi ellentét miatt durva, becsmérlő kifejezésekkel vitatkozni kezdtek, majd verekedni hívták egymást, és dulakodás alakult ki közöttük.

Ütöttek, szúrtak

Ebbe a helyzetbe avatkozott bele az egyik további vádlott, és a dulakodó felek közül az egyiket meg akarta ütni, de az sikertelen volt. Ekkor a 41 éves vádlott kést vett elő, és azzal indult korábbi zárkatársa, a 23 éves vádlott felé. Ezt látva, a 19 éves vádlott-társuk oly módon beavatkozott, hogy a kést rántó vádlottat az arcán megütötte, majd megragadta és ellökte, amitől az hanyatt fekve a földre került. A földön lévő vádlott a kezében lévő késsel hadonászott az őt földre vivő férfi felé, amiközben a 19 éves vádlott észrevette, hogy a

40 éves férfi vádlott-társuk egy késsel támadólag felé indul. Védekezésül felemelte a bal kezét, ugyanekkor azonban az általa korábban földre vitt felállt, jobb kezével magához húzta ellenfeler és a kezében lévő késsel félkörös mozdulattal mellkason szúrta.

Börtönt javasolnak

A szúrás következtében a 19 éves fiatal súlyos, közvetetten életveszélyes sérülést szenvedett, amely szakszerű orvosi ellátás hiányában, ki nem zárhatóan halállal is végződhetett volna.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség a letartóztatásban lévő szúró vádlottal szemben és további két vádlottal szemben börtönbüntetést és közügyektől eltiltást, míg egy vádlottal szemben közérdekű munka büntetést indítványozott.

ÉM-SZB


[related-post post_id="3516686"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!