BOON Sziréna

2018.10.25. 16:54

Hamis okirattal akart ingatlant vásárolni Borsodban

Miskolc - A hamis okirattal a képviselő-testület ingatlanvásárlásra jogosította fel.

Miskolc - A hamis okirattal a képviselő-testület ingatlanvásárlásra jogosította fel.

Az Encsi Járásbíróság az előkészítő ülésen ítéletet hozott annak a vádlottnak az ügyében, aki hivatali hatáskörével visszaélve ingatlanok adásvételi szerződésének megkötéséhez készített hamis jegyzőkönyvet.

A bíróság megállapította, hogy a vádlott 2013 és 2014 között az önkormányzat 2013. július 17-ei testületi üléséről egy valótlan jegyzőkönyvi kivonatot készített. Ezzel a hamis okirattal a képviselő-testület ingatlanok felvásárlására jogosította fel. A kivonatot a vádlott aláírásával hitelesítette és az önkormányzat bélyegzőjével is lepecsételte. A jegyzőkönyv pontosan tartalmazta, mely helyrajzi számon található ingatlant vásárolja fel az önkormányzat és milyen külterületi ingatlant ad ezért cserébe az eladóknak. Az ingatlanok adásvételén túl további 300.000 forintot is kapott volna az önkormányzat.

A hamis jegyzőkönyv alapján el is készültek a vádlott aláírásával ellátott adásvételi szerződések. Felhasználásukra végül nem került sor, azokról hiányzott a szükséges ügyvédi ellenjegyzés.

Beismerte

Az előkészítő ülésen a vádlott bűnösségére is kiterjedő, részletes beismerő vallomást tett, melyet a bíróság elfogadott, így a 2018. július 1. napjától hatályos új törvény rendelkezései szerint nyomban ítéletet hozott.

A vádlottat a cselekmény elkövetése miatt pénzbüntetésre ítélte a bíróság. A vádlott beismerő vallomásán túl enyhítő körülmény volt, hogy ezidáig nem volt büntetve, tettét megbánta.

A döntés nem jogerős, a vádlott védője 3 nap gondolkodási időt tartott fenn.

ÉM


[related-post post_id="4020630"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!