BOON Sziréna

2018.08.29. 11:41

Bozótvágó késsel támadott, 8 évet kapott az arlói férfi

Debrecen, Miskolc - A Debreceni Ítélőtábla helybenhagyta a Miskolci Törvényszék ítéletét.

Debrecen, Miskolc - A Debreceni Ítélőtábla helybenhagyta a Miskolci Törvényszék ítéletét.

Az első fokon eljárt Miskolci Törvényszék idén januárban V. T. vádlottat emberölés bűntettének kísérlete miatt 8 év börtönbüntetésre és 8 év köz­ügyektől eltiltásra ítélte. Az ítélet ellen a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett.

Kérdőre vonta

A bíróság által megállapított tényállás szerint a vádlott és a sértett közfoglalkoztatottként dolgoztak Arló településen. 2015 augusztusában még a munkakezdés előtt a sértett kérdőre vonta a vádlottat, a sértett egyik családtagjával fennálló nézeteltérése miatt. A vádlott a munkavégzés helyét elhagyta, hazament, ahol magához vett egy bozótvágó kardot és a sértett munkahelyére, a helyi általános iskola udvarára ment. Ott a karddal a sértett feje irányába kétszer lesújtott, miközben azt mondta, „most meghalsz”.

A sértett a kezében lévő cirokseprővel hárította el az ütéseket, majd karjaival is védte fejét a csapások elől. A sértett mindkét kezén maradandó sérüléseket szenvedett, és az egyik csapás miatt az arca is megsérült. Az, hogy a fejét az ütések nem érték el, csak a védekezésének volt köszönhető. A fellebbezés nyomán másodfokon eljáró Debreceni Ítélőtábla helybenhagyta a Miskolci Törvényszék elsőfokú ítéletét, így az jogerőre emelkedett.

ÉM-SZB


[related-post post_id="3196959"]

[related-post post_id="3195277"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!