BOON Sziréna

2018.05.04. 13:50

Rendőri osztályzat: 4,46

Miskolc - A rendőrök munkáját értékelte a megyei közgyűlés.

Miskolc - A rendőrök munkáját értékelte a megyei közgyűlés.

Sok esztendős hagyomány, hogy a megyei közgyűlés április 24-e, a rendőrség napja alkalmából évente két megyénkbeli rendőr számára odaítéli a Borsod-Abaúj-Zemplén Megye Közbiztonságáért Díjat.

Idén a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés csütörtöki ülése volt az ünnepélyes alkalom, amikor az arra érdemesnek találtak átvehették a rangos elismerést.

Pontos, precíz, felkészült…

Ebben az évben Varga János alezredes, a Mezőkövesdi Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztályának vezetője érdemelte ki a díjat. Varga János Mezőkövesden kezdett el rendőrködni 1988-ban járőr beosztásban. Nyolc évvel később végzett a rendőrtiszti főiskolán és lett a közlekedésrendészeti osztály vezetője. „Munkáját az alaposság jellemzi, pontos és precíz vezető, felkészültsége kiemelkedő – hangzott az indoklás. – Az elmúlt évek során végig azon fáradozott, hogy a közlekedők biztonságérzete javuljon…”

Fotó: Bujdos Tibor

A megye közbiztonságáért díjat vehette át Török Dezső közgyűlési elnöktől és dr. Vereckei Csaba megyei rendőrfőkapitánytól Bende Balázs címzetes zászlós, a Szerencsi Rendőrkapitányság közrendvédelmi osztályának körzeti megbízottja is. Ő először a fővárosban szolgált járőrként. 2005-ben saját kérésére helyezték át Szerencsre járőr beosztásban. 2011-ben kapta meg a körzeti megbízott beosztást. Tevékenységi terültéhez Szerencs, Bekecs és Legyesbénye tartozik. Lelkiismeretesen végzett munkáját a lakossági visszajelzések is megerősítik. „Kiváló hely és személy ismerete révén az elmúlt években több bűncselekménnyel kapcsolatban tudott hasznos információkkal szolgálni” – fogalmazták meg az indoklásban.

Tükröt tartottak

Az is hagyomány, hogy a megyei közgyűlés számára minden évben beszámolót készít dr. Vereckei Csaba megyei rendőrfőkapitány Borsod-Abaúj-Zemplén megye közbiztonságának helyzetéről, a közbiztonság érdekében tett intézkedésekről és az azzal kapcsolatos feladatokról, valamint a határrend és határőrizet helyzetéről és a határforgalom alakulásáról.

Fotó: Bujdos Tibor

A megyei rendőrfőkapitány a következőként foglalta ­össze a helyzetet: „A megye közbiztonsága kiegyensúlyozott, kimutathatóan javult a megyében élők biztonságérzete. Ezt jelzik a lakosság, az önkormányzatok és a felsőbb szakmai vezetés által megfogalmazott vélemények. A rendőri munkát értékelő 5-ös skálán a megye 4,46-os értékelést kapott, ami jobb, mint a korábbi évek eredménye.”

A vezető elmondta, hogy a kábítószer elleni harcban az eddigieknél is nagyobb erőt akarnak idén mozgósítani és ugyanez a feladat a halálos közlekedési balesetek ­visszaszorítása terén is. Szeretnék hatékonyan kiszűrni a közlekedésből a kábítószert fogyasztókat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!