BOON Sziréna

2018.02.15. 17:14

Kutyatámadás Monajon - Artúr átszökött a szomszédba és halálra marta a kertészkedő idős nőt

Debrecen, Miskolc, Monaj - Nem vigyázott gondosan a kutyáira, jogerősen felfüggesztett fogházra ítélték.

Debrecen, Miskolc, Monaj - Nem vigyázott gondosan a kutyáira, jogerősen felfüggesztett fogházra ítélték.

H. G. Monaj településen lévő ingatlanán öt, köztük három amerikai staffordshire terrier fajtájú kutyát tartott. Telkének hátsó részén a kerítés mindössze 75 centiméter magas volt, mely nem volt elegendő ahhoz, hogy a kutyákat a telken belül tartsa.

20-25 harapás és marás

A szomszédban gyakran kertészkedő 83 éves nő többször is panaszkodott arra, hogy amikor a telkén dolgozik, a kutyák a kerítésen keresztül támadják, ezért kérte a férfit, hogy amikor a kertben dolgozik, a kutyákat kösse meg. Az idős nő az ominózus napon, 2015 októberében is a telkén munkálkodott, amikor a szomszéd Artúr nevű kutyája átment az ingatlanára és megtámadta őt. A kutya az asszonyt marcangolni kezdte, testén és végtagjain legalább 20-25 harapást, valamint harapva szakított sérülést ejtett.

A szomszédok látva az eseményeket azonnal értesítették a rendőrséget, majd rövid időn belül a mentőszolgálat helikopteres mentőegysége is a helyszínre érkezett, azonban az idős asszonyon már nem tudtak segíteni, a helyszínen meghalt. A szakértők megállapítása szerint a a kutya támadása miatt a nő különösen nagy fájdalmat és szenvedést élt át, életét az azonnali orvosi beavatkozás sem menthette volna meg.

Jogerős lett az ítélet

Az első fokon eljárt Miskolci Törvényszék tavaly szeptemberben H. G.-t gondatlanságból elkövetett emberölés miatt 1 év 6 hónap fogházbüntetésre ítélte, a büntetés végrehajtását 4 év próbaidőre felfüggesztette. Az ítélet ellen a vádlott és védője felmentésért, illetve enyhítésért fellebbezett. A Debreceni Ítélőtábla dr. Balla Lajos vezette tanácsa a napokban helybenhagyta az elsőfokú bíróság ítéletét így az jogerőre emelkedett.

ÉM-SZB


[related-post post_id="3621924"]

[related-post post_id="3606722"]

[related-post post_id="3606025"]

[related-post post_id="3605341"]

[related-post post_id="3285782"]

[related-post post_id="3223225"]

[related-post post_id="3210153"]

[related-post post_id="3210023"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!