BOON Sziréna

2018.01.18. 16:58

Kisiklatta a villamost az Opelt vezető kamionsofőr Miskolcon, felfüggesztett börtönt kapott

Miskolc - Nem állt meg a stop-táblánál, a villamos a házfalnak ütközött.

Miskolc - Nem állt meg a stop-táblánál, a villamos a házfalnak ütközött.

A Miskolci Járásbíróság ítéletet hozott annak a férfinak az ügyében, aki 2016 decemberében Miskolcon, a Centrum áruház előtti kereszteződésben éjszaka személygépkocsijával a villamosnak hajtott.

A kamionsofőr foglalkozású vádlott egy Opellel közlekedett Miskolc belvárosában a Szentpáli úton. A Széchenyi utcán akart áthajtani, azonban a stop-táblánál nem állt meg, és a kereszteződésben éppen akkor áthaladó villamosnak ütközött. Az ütközés következtében a villamos kisiklott, és a ház falának, pontosabban egy pénzváltó portájának ütközött. A villamos utasai közül senki sem sérült meg, azonban a gépkocsi jobb első ülésén utazó férfi maradandó sérüléseket szenvedett, csigolyája és karja eltört.

A bíróság a férfit maradandó fogyatékosságot okozó közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt 10 hónap fogházbüntetésre és 1 év járművezetéstől eltiltásra ítélte, a szabadságvesztés végrehajtását 1 év próbaidőre felfüggesztette. Az ítélet ellen fellebbezést nyújtottak be, így az nem jogerős.

ÉM-SZB



[related-post post_id="3300919"]

[related-post post_id="3300531"]

[related-post post_id="3300304"]

[related-post post_id="3298920"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!