BOON Sziréna

2017.07.07. 09:06

„Adjon nekem pénzt, akkor nem bántom…” - Tizenkét év a korláti rablónak

Encs, Korlát - A 85 éves asszony sírni kezdett, de nem akart pénzt adni támadójának. Tizenkét év fegyházbüntetésre ítélték első fokon a korláti rablót.

Encs, Korlát - A 85 éves asszony sírni kezdett, de nem akart pénzt adni támadójának. Tizenkét év fegyházbüntetésre ítélték első fokon a korláti rablót.

Az Encsi Járásbíróság első tárgyalást tartott és – nem jogerősen – ítéletet is hozott annak a férfinak a büntetőügyében, aki idén februárban Korlát településen egy idős nő házából először egy baltát lopott el, majd márciusban – amikor 85 éves áldozata éppen otthon volt – kirabolta. Egy másik alkalommal egy falubeli ház udvaráról kézifűrésszel két szilvafát is kivágott.

Az asszony sírni kezdett

A bíróság által megállapított tényállás szerint a férfi februárban úgy ment be az idős asszony házába, hogy felfeszítette az ajtót, majd végül egy 3500 forint értékű baltával távozott. Később, márciusban visszatért a 85 éves nő házához, és bekopogott a bejárati ajtón. Amikor az asszony ajtót nyitott, a vádlott erőszakkal az ajtót és a nőt is tolni kezdte befelé, miközben kiabált neki: „Adjon nekem pénzt, akkor nem bántom…” Amikor a nő közölte, hogy nincs pénze, a vádlott a sértett mindkét karját megszorította, csavarni kezdte, a konyhába tuszkolta és csak akkor engedte el, amikor az idős asszony sírni kezdett, azonban pénzt továbbra sem akart adni a támadójának.

Forrás: RTL Klub

Többszörös visszaeső

Az Encsi Járásbíróság ítéletében „bűncselekmény elhárítására koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntettének kísérletében, magánlaksértés bűntettében, lopás vétségében és folytatólagosan elkövetett lopás vétségében” mondta ki bűnösnek a többszörös visszaeső vádlottat és őt 12 év fegyházbüntetésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte. Feltételes szabadságra nem bocsátható. A büntetés kiszabásakor enyhítő körülmény volt, hogy két kiskorú gyermek eltartásáról gondoskodik, beismerő vallomást tett, és az, hogy a rablás kísérleti szakban maradt.

A büntetést súlyosította a többszörös bűnhalmazaton túl az, hogy büntetett előéletű, többszörös visszaeső vádlottról van szó, aki ugyanazon sértett sérelmére több bűncselekményt követett el. Az ítélet nem jogerős, az ügy a Miskolci Törvényszéken folytatódik.

ÉM- SZB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!