BOON Sziréna

2016.12.12. 10:46

"Ott állt egy csomó ember és ordítoztam, hogy hívjanak már mentőt"

Miskolc - Öt sérültje van a Miskolc belvárosában történt balesetnek. "<em>Láttuk a villamost, az autó motorházteteje füstölt, szóval valószínűleg néhány perccel a baleset után lehettünk</em>" - mesélte Fanni.

Miskolc - Öt sérültje van a Miskolc belvárosában történt balesetnek. "Láttuk a villamost, az autó motorházteteje füstölt, szóval valószínűleg néhány perccel a baleset után lehettünk" - mesélte Fanni.

Egy új Skoda-villamos haladt a Tiszai pályaudvar irányába, amikor a Szentpáli utcáról egy Opel a sárgán villogó lámpánál megállás nélkül, a tömegszállító oldalába hajtott. Az ütközéstől a villamos első kerekei leugrottak a sínpárról, közlekedési lámpát, táblát és korlátot letarolva a Bató Ház pénzváltójának kirakatába gurult. Szerencsére a járdán senki sem tartózkodott, viszont az autóban öten utaztak, mindannyian megsérültek – egyikük súlyosan –, ezért őket kórházba szállították a mentők. Az anyagi kár sok millió forint, a baleset körülményeit a rend­őrség vizsgálja. Nem tudtunk meg többet a MVK Zrt.-től sem. Pásztor Imre, a Miskolc Holding Zrt. kommunikációs vezetője annyit mondott az Észak-Magyarországnak, a „vizsgálatok lezárultáig nem nyilatkoznak”.

Cáfolták

A rendőrség cáfolta lapunknak azt a pletykát, mely szerint az autó sofőrje ittas lett volna, mint ahogy azt is, hogy elfutottak volna a helyszínről az utasok.

Nyilatkozik a szemtanú

Nem akart nyilatkozni a villamos vezetője, azonban sikerült beszélnünk Czelvikker Fannival, aki a helyszínen tartózkodott és segített a mentők érkezéséig.

– Az egyik belvárosi szórakozóhelyen voltunk, amikor kimentem az egyik barátommal a söröző elé – mesélte. – Láttuk a villamost, az autó motorházteteje füstölt, szóval valószínűleg néhány perccel a baleset után lehettünk. Odafutottam az autóhoz, ahol már álldogáltak néhányan, de nem történt semmi. Két ember volt a autóban, egy lány meg egy fiú. A lányt kihúztuk, aki azonnal elájult a síneken. A fiút nem szállítottuk ki: neki ömlött a vér a fejéből. A mentők megérkezéséig tartottam a fejét, beszéltem hozzá. Fura volt, mert ott állt egy csomó ember és ordítoztam, hogy hívjanak már mentőt.

"Mindenki ezt tette volna!"

Fanni elmondta, másoknak is szólt, nézzék meg, mi van a villamosvezetővel és az autó sofőrjével. Aztán megjöttek a rendőrök és végezték a dolgukat, csakúgy, mint a mentők.

– Mindenki ezt tette volna! – mondta Czelvikker Fanni. – Az viszont bosszantó volt, hogy többen fényképezgettek.

ÉM



Kisiklatta az Opel a villamost Miskolcon éjjel

Miskolc - Öt sérültje van annak a közlekedési balesetnek, ami Miskolcon történt szombat éjjel a Széchenyi után.

 

 

 

Videó: Így ütötte ki az Opel a villamost Miskolcon

Miskolc - Kisiklott és egy kirakatba csapódott egy villamos Miskolcon. A sínekről egy autó lökte le, amely fékezés nélkül hajtott a villamosnak. Az ütközést felvette egy térfigyelő kamera.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!