BOON Sziréna

2016.06.30. 09:10

Mindkét fél tilosban hajtott a kereszteződésbe Miskolcon, egy ember meghalt

Miskolc - Mindkét autó vezetőjét vétkesnek találta az ügyészség. Egyikük utasa meghalt.

Miskolc - Mindkét autó vezetőjét vétkesnek találta az ügyészség. Egyikük utasa meghalt.

A Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozása miatt emelt vádat a két sofőrrel szemben. Az ügyészségi vádirat szerint tavaly októberben a két gépkocsi Miskolcon, a Lorántffy utca és a Kiss tábornok utca jelzőlámpával biztosított kereszteződésében haladtak.

Elütött egy gyalogost is

A kereszteződésben mindkettőjüknek tilos jelzést mutatott a lámpa, ennek ellenére mindketten behajtottak a kereszteződésbe. A két személygépkocsi oldalról ütközött össze. Az egyik autó megpördült, a benne utasként tartózkodó nő olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.

A másik autó az ütközés következtében a járdára szaladt fel, ahol nekiütközött a lámpaoszlopnak, majd elütötte a járdán szabályosan várakozó gyalogos férfit. A gyalogos mindkét karja eltört. Ebben az autóban a baleset következtében egy nő és egy kétéves kisgyermek is megsérült, szerencsére csak könnyebben.

Az ügyészség szerint a bale­set bekövetkeztében mindkét gépkocsi vezetője hibás volt. Mindketten figyelmen kívül hagyták a forgalomirányító tilos jelzését és a szabályszegés okozati összefüggésben állt a baleset bekövetkeztével.

Felfüggesztett fogház?

Az ügyészség mindkét vádlott esetében felfüggesztett fogházbüntetést és járművezetéstől eltiltást indítványozott.

ÉM-SZB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!