BOON Sziréna

2016.04.29. 09:15

Nem a macsétáson múlt, hogy nem haltak meg többen Miskolcon

Miskolc - Tényleges életfogytig tartó fegyházbüntetést kapott a miskolci „macsétás gyilkos.”

Miskolc - Tényleges életfogytig tartó fegyházbüntetést kapott a miskolci „macsétás gyilkos.”

Bár még az ítélethirdetés után is tagadta az emberölést, a Miskolci Törvényszék dr. Feledi Tamás által vezetett büntetőtanácsa életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte első fokon B.J.-t. Tényleges életfogytiglanról van szó, mert az ítéletben arról is határoztak, hogy a férfi nem bocsátható feltételes szabadságra. Tíz évre a közügyek gyakorlásától is eltiltották B.J.-t.

Tagadja az emberölést

Az ügyész tudomásul vette az ítéletet, a vádlott és védője azonban fellebbezett. Az elítélt férfi elfogultnak minősítette az ítélethirdetés után elhangzott utolsó mondatában a bíróságot. A végén is tagadta, hogy ő követte volna el az emberölést.

Tavaly januárban hosszú időn át riadalmat keltett az avasaljai családi házas övezetben élőkben, hogy egy egyedül élő férfit összeszurkálva, holtan találtak meg lakásában. Akkor még nem lehetett tudni, ki követte el a rejtélyes emberölést. Egy pár nappal később, néhány száz méterrel odébb történt ember­ölési kísérlet nyomán kapták el B.J.-t, aki akkor beismerte mindkét tettét…

A lapunk által is több alkalommal taglalt ügyről a bírósági vádirat elmondja, hogy B.J. korábbi ismerőse, az idősebb férfi családi házának udvarára mászott be tavaly januárban azzal a szándékkal, hogy tőle pénzt, illetve más értékeket szerezzen. A támadó előbb felmászott a ház tetejére, majd közvetlenül a bejárat elé ugrott, ahol szembetalálta magát a meglepett házigazdával. Előkapta kését, és szó nélkül többször mellkason szúrta áldozatát. A férfi összeesett az előszobában. A támadó a házban kutatni kezdett, néhány doboz cigarettát, öngyújtót, készpénzt és egy mobiltelefont vett magához. Közben a sértett magához tért, kiment a konyhába, a vádlott ekkor kétszer újra megszúrta, majd távozott. A férfi meghalt.

A szomszéd mentette meg…

Néhány nappal később B.J. megjelent korábbi főbérlője közeli lakásában és kérte, hogy adjanak neki szállást. Mivel az idős házaspár nemet mondott, a vádlott a lakásból távozott, majd magához vett egy 33 centi hosszú macsétajellegű fegyvert, visszament a sértettek házába, és – egyértelműen ölési szándékkal – szó nélkül rájuk támadt. Életüket a szomszéd férfi közbeavatkozása mentette meg, aki szintén megsérült a támadásban.

Dr. Feledi Tamás bíró az ítélet indoklásában elmondta, hogy a bizonyítékok alapján egyértelmű, hogy mindkét bűncselekményben B.J. volt az elkövető. Mindkét esetben olyan személyeket támadott meg, akik korlátozottan képesek a védekezésre és ez súlyosbító körülmény, így indokolt a legsúlyosabb büntetés. Elmondta, hogy a feltételes szabadlábra helyezést azért zárták ki, mert esély van arra, hogy újra ilyet kövessen el.



Miskolc - Csütörtökön délelőtt várhatóan ítéletet hirdet a Miskolci Törvényszék büntetőtanácsa az emberölés bűntettének kísérlete miatt B. J. ellen folyamatban lévő ügyben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!