BOON Sziréna

2010.05.20. 14:34

ÁRVÍZ - Ál-kárfelmérők járják Kazincbarcikát

<p>Kazincbarcika - Ál-kárfelmérők csengetnek be a házakba a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Kazincbarcikán az árvíz sújtotta városrészben. Az önkormányzatnál azt mondják: elképzelhető, hogy bűnözők tartanak így terepszemlét, akik később visszatérhetnek és elvihetik az értékeket.</p>

Maros Éva, a kazincbarcikai városháza szóvivője a Független Hírügynökségnek elmondta: bár konkrét bűncselekményről még nem érkezett hozzájuk hír, de több lakó is jelezte: kárfelmérés címén ismeretlenek csengettek be hozzájuk. Csakhogy - mint utólag kiderült - sem az önkormányzat, sem pedig a biztosítók nem küldtek oda senkit. Az önkormányzati kárfelmérés ugyanis még nem kezdődött meg, a vízzel elöntött területre nem küldtek kárfelmérő szakembereket. A munkálatok jelenleg is a védekezés szakaszában tartanak - tette hozzá a szóvivő.

Az önkormányzatnál így arra kérnek mindenkit, hogy a saját értékeik megóvása érdekében lakásásukba csak olyan embert engedjenek be, akit azonosítani tudnak. Minden esetben kérjenek fényképes igazolványt, vagy megbízó levelet - közölte Maros Éva.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!