BOON Sziréna

2010.04.06. 15:05

Közbiztonsági Háló Miskolcon is

<p>Miskolc - Már az elmúlt évben komoly eredményeket elérő Közbiztonsági Háló program ebben az esztendőben is folytatódik.</p>

A tavalyihoz hasonló a mostani akciósorozat célkitűzése, azaz a rendőrség a társadalom által megfogalmazott elvárásokhoz igazodva biztosítsa a folyamatos közterületi jelenlétet, az állampolgári bejelentésekre történő gyors és hatékony reagálással, a jogsértések hatékony felderítésével javítsa az ország közbiztonságát és növelje a lakosság biztonságérzetét.

A március elsején kezdődött Közbiztonsági Háló program jó visszhangra talált a lakosság körében. A minden megyére kiterjedő három hónapos akció első eredményei biztatóak. A program természetesen a közlekedésbiztonság erősítésére is kiterjed.

Sűrűre szőtt "miskolci-háló"

A Miskolci Rendőrkapitányság - a többi rendőri szervhez hasonlóan - széles körű elemzéseket hajtott végre a közterületi szolgálat hatékonyabb megerősítése érdekében. Az elért eredmények megóvása azonban csak összehangolt, együttes fellépéssel lehetséges. Ennek érdekében a miskolci háló szövésében a rendőrökön kívül részt vesznek a polgárőr szervezetek, a társhatóságok munkatársai, közterület-felügyelők, természetvédelmi őrök, erdészek, hivatásos vadászok, mezőőrök, illetve a településőrök.

Az ellenőrzések során a végrehajtó állomány kiemelt figyelmet fordított arra, hogy gátat szabjon a lakosságot irritáló és félelemben tartó egyre erőszakosabb garázda jellegű, illetve a vagyonelleni bűncselekmények elkövetésének.

Miskolc város területén is kedvezően alakultak a statisztikai adatok a "Közbiztonsági Háló" újratöltése óta.

Eredmények március 29. és április 4. között:

  • Elfogásra 15 fő került, 3 esetben bűncselekmény során tettenérés miatt (garázdaság,lopás), valamint körözés miatt. Az előállítások száma 8 fő, amire bűncselekmény elkövetésének gyanúja 5 esetben, mintavétel (alkohol, kábítószer) 1 esetben, igazolás megtagadása 1 esetben adott okot. A fennmaradó előállításra egyéb más indok miatt került sor, melyek felsorolása nem célszerű. 
  • Szabálysértési feljelentések száma: 158, ebből 40 közlekedési szabálysértés miatt, 1 tulajdon elleni szabálysértés miatt, 6 tiltott kéjelgés miatt, rendzavarás miatt 1, 63 objektív felelősség hatálya alá tartozó feljelentés miatt, 47 közigazgatás hatálya alá tartozó feljelentés miatt.
  • Büntető feljelentések száma: 7, ittas járművezetővel szemben 2 intézkedés történt.                                
  • Helyszíni bírságot 82 érintettel szemben, 819000 forint értékben szabott ki a hatóság.
  • Az igazoltatott személyek száma 899 fő.
  • A fokozott ellenőrzésben részt vevő rendőrök száma 145 fő, 844 munkaóra alatt.

Az elsődleges rendőrségi tapasztalatokból leszűrhető, hogy Miskolc egész területén csökkent a jogsértő cselekmények száma, többségében a közbiztonság javulása tapasztalható, az állampolgárok, pedig nagyobb bizalommal fordulnak a rendőrség felé - tájékoztatta portálunkat Dobi Tamás, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Iroda munkatársa.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!