BOON Sziréna

2010.04.01. 12:40

"Hálót" húztak az Avason - videóval

<p>Miskolc - Demonstratív jellegű ellenőrzési akciót tartottak a Miskolci Rendőrkapitányság avasi rendőrei és segítői március 30-án.</p>

Az egyen- és civilruhás rendőrök, városőrök, közterület-felügyelők 17.00 órától 21.00 óráig portyáztak Miskolc legnagyobb városrészében, az avasi lakótelepen. Az akció során a rendőröket a média képviselői is elkísérték.

A fokozott ellenőrzés kiemelten a kocsmákat, szeszesitalt árusító kis boltok környékét, parkokat, játszótereket és a közterületeket vette górcső alá. Ezen túlmenően célellenőrzéseket hajtottak végre kisebb garázsboltokban is.

Az akció ideje alatt több mint 50 fővel szemben történt rendőri intézkedés, közülük 3 személlyel szemben szabálysértési feljelentés készült, csendháborítás, lakcím-bejelentési kötelezettség elmulasztása, közterületi szeszesital-fogyasztás miatt.          

További 3 fővel szemben helyszíni bírság kiszabására került sor köztisztasági szabálysértés, valamint közterületen szeszesital fogyasztása miatt. Egy személlyel szemben eb tartással kapcsolatos szabályok be nem tartásáért intézkedtek.        

A közterület-felügyelet munkatársai 11 esetben adtak ki névre szóló figyelmeztetést, roncsautó elszállításával kapcsolatosan, eb tartási rendelet be nem tartása miatt, illetve takarítási kötelezettség elmulasztásáért. Ezen túlmenően 3 esetben szabtak ki helyszíni bírságot közlekedési szabálysértések, illetve 2 esetben tettek feljelentést hirdetmény engedély nélküli kihelyezése miatt.


NÉZZE MEG A VIDEÓT (KATT A KÉPRE):


Információs háttér:

Az országos programhoz igazítottan úgymond kivetette hálóját a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság is. Már az elmúlt évben komoly eredményeket elérő Közbiztonsági Háló program ebben az esztendőben is folytatódik. A tavalyihoz hasonló akciósorozat célkitűzésének elérése érdekében, a rendőrség a társadalom által megfogalmazott elvárásokhoz igazodva biztosítja a folyamatos közterületi jelenlétet, az állampolgári bejelentésekre történő gyors és hatékony reagálással, a jogsértések hatékony felderítésével javítja az ország közbiztonságát és növelje a lakosság biztonságérzetét.  A március elsején kezdődött Közbiztonsági Háló program jó visszhangra talált a lakosság körében. A minden megyére kiterjedő három hónapos akció első eredményei biztatóak. A program természetesen a közlekedésbiztonság erősítésére is kiterjed. 

- B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!