BOON Sziréna

2010.04.01. 14:09

Feljelentés "igazi fészekrakó" ügyben

<p>Miskolc - Káli Sándor csütörtökön bejelentette: rágalmazás és becsületsértés miatt feljelentést tesz dr. Nagy Kálmán ellen az "igazi fészekrakó" kampány miatt. Mint sokak számára ismeretes, olyan szórólapok jelentek meg nagy mennyiségben a városban, amelyek a polgármestert, Káli Sándort egy madárfészekkel a fején ábrázolják.</p>

Káli Sándor kifejtette: amikor észlelte, hogy „támadás érte Miskolcot”, azonnal megtette a szükséges lépéseket, a rendőrség azóta is nyomoz a több száz gyanúsított ellen, akik a fészekrakó program lehetőségeit kihasználva, gyakran hamis munkáltatói igazolásokat felmutatva jutottak lakáshoz. A fészekrakókkal azonban az csak az egyik probléma, hogy bűncselekmény útján jutottak államilag támogatott otthonokhoz. Nagyobb baj, hogy életvitelükkel zavarnak másokat, a közelükben élők koszról, bűzről, zajról panaszkodnak, ingatlanjaik pedig értéküket vesztették. Káli Sándor hozzátette: mindent megtesznek, hogy ezektől az antiszociális lakóktól megszabadítsák lakókörnyezetüket. A becslések szerint 150-200 lakás került bűncselekmény útján új tulajdonosokhoz, amiből eddig 14-et tudott megszerezni a város. Ezekből hármat ajánlottak fel a rendőrségnek.

Papp Tamás, a polgármesteri hivatal rendészeti és ellátási osztályának főosztályvezetője elmondta, a közgyűlés által a közelmúltban elfogadott Városi Együttélési Kódex betartatásán dolgoznak. Nem csak a közterületen, illetve a szlömösödő külvárosokban végeznek átfogó ellenőrzéseket, hanem az arra jogosult hatóságokat bevonva a lakásokban is: itt a tűzoltóságon kívül az ÁNTSZ és a gyermekjóléti szolgálat szakemberei is körülnéznek, és megteszik a szükségesnek ítélt lépéseket.

Káli Sándor elmondta még: felkérte munkatársait, hogy vizsgálják meg, miként lehet azon lakóközösségek – társasházak, lakásszövetkezetek – kárát megtéríttetni a fészekrakó programmal visszaélőkkel, akik vállára sokszor elviselhetetlenül nagy terhet rakott, hogy olyanok költöztek be lépcsőházaikba, akik túl azon, hogy a közös költséget nem fizetik, még a közüzemi szolgáltatások egy részét is a többség terhére veszik igénybe.

ÉM-SZP


Nagy Kálmán reakciója

Dr. Nagy Kálmán, a Fidesz-KDNP parlamenti képviselő-jelöltje munkatársunk kérdésére – hogy mit szól a rágalmazás, becsületsértés vádjához – a következőképpen reagált: „Nem tudom, miről van szó. Először meg kell néznem, miről van szó, aztán el tudom mondani a véleményemet”.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!