BOON Sziréna

2010.03.20. 09:52

Közbiztonsági Háló Borsod-Abaúj-Zemplén megyében is

<p>Az országos programhoz igazítottan úgymond kivetette hálóját a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság is. Az akciósorozat biztató eredményeket produkált az elmúlt héten.</p>

Már az elmúlt évben komoly eredményeket elérő Közbiztonsági Háló program ebben az esztendőben is folytatódik. A tavalyihoz hasonló a mostani akciósorozat célkitűzése, azaz a rendőrség a társadalom által megfogalmazott elvárásokhoz igazodva biztosítsa a folyamatos közterületi jelenlétet, az állampolgári bejelentésekre történő gyors és hatékony reagálással, a jogsértések hatékony felderítésével javítsa az ország közbiztonságát és növelje a lakosság biztonságérzetét. 

A március elsején kezdődött Közbiztonsági Háló program jó visszhangra talált a lakosság körében. A minden megyére kiterjedő három hónapos akció első eredményei biztatóak. A program természetesen a közlekedésbiztonság erősítésére is kiterjed.

Sűrűre szőtt „borsodi-háló”

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság – a többi rendőri szervhez hasonlóan – széles körű elemzéseket hajtott végre a közterületi szolgálat hatékonyabb megerősítése érdekében. Az elért eredmények megóvása azonban csak összehangolt, együttes fellépéssel lehetséges. Ennek érdekében a megyei háló szövésében a rendőrökön kívül részt vesznek a polgárőr szervezetek, a társhatóságok munkatársai, közterület-felügyelők, természetvédelmi őrök, erdészek, hivatásos vadászok, mezőrök, illetve a településőrök.

Az ellenőrzések során a végrehajtó állomány kiemelt figyelmet fordított arra, hogy gátat szabjon a lakosságot irritáló és félelemben tartó egyre erőszakosabb garázda jellegű, illetve a vagyonelleni bűncselekmények elkövetésének.

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében is kedvezően alakultak a statisztikai adatok a „Közbiztonsági Háló” újratöltése óta.

Eredmények március 8. és 14. között:

  • A Háló különböző bűncselekmények elkövetésének gyanúja miatt 31 előállítást produkált, többek között ittas vezetés, igazoltatás megtagadása miatt.
  • Szabálysértési feljelentések száma: 220, ebből 173 közlekedési szabálysértés miatt
  • Büntető feljelentések száma: 21.
  • Helyszíni bírságot 248 érintettel szemben majd két millió forint értékben szabott ki a hatóság.

Az elsődleges rendőrségi tapasztalatokból leszűrhető, hogy Borsod-Abaúj-Zemplén megye egész területén csökkent a jogsértő cselekmények száma, többségében a közbiztonság javulása tapasztalható, az állampolgárok, pedig nagyobb bizalommal fordulnak a rendőrség felé - tájékoztatta portálunkat Dobi Tamás, a B.-A.-Z. Megyei Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Iroda munkatársa.

 

Huszonegy sikeres elfogás – ötöt éppen bűncselekmény elkövetése közben értek tetten, tizenöttel szemben elfogató parancs volt érvényben, egyet pedig bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!