BOON Sziréna

2010.03.10. 08:19

Kölni. Köll? Ni!

<p>Miskolc - Hamis parfümöt kerestek, szimatot fogtak. Csaknem 150 millió forintos parfümhamisítási ügyben indítottak eljárást pénzügyőrök.</p>

A jövedéki törvények betartatása mellett a szellemi tulajdon védelmét és a hamisítás elleni harcot is zászlajára tűzte a vám- és pénzügyőrség, mondta Szabó Zsolt ezredes, főtanácsos, a Vám- és Pénzügyőrség Észak-magyarországi Regionális Parancsnokságának vezetője kedden délelőtt, amikor két komolyabb értékű hamisítási ügyről tájékoztatta a sajtót.

Mint Szabó Zsolt kihangsúlyozta, egyre nagyobb szerepek kap a vám- és pénzügyőrségnél a „brand” védelme, ugyanis a tapasztalatok szerint egy márkanév „bejáratása” igen költséges, a marketingköltség sokszor az adott termék árának nyolcvan százalékát is eléri – a termékhamisítók viszont ezt spórolják meg maguknak, így képesek az eredeti termék áránál lényegesen olcsóbban adni portékáikat, aminek nem csak származása, de általában minősége is kérdésese. Bár a vevők a legtöbbe esetben tudnak róla, hogy a megvásárolt termék nem eredeti, nem foglalkoznak vele, ami a ruhaneműnél, cipőnél még nem is jelent akkora problémát, mint mondjuk a kozmetikumok esetében, ahol a közvetlenül a bőrre felvitt anyagok komoly egészségügyi kockázatot is jelentenek.

ÉM/SZP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!