BOON Sziréna

2008.11.07. 14:49

Elfogták a borsodi színesfém orgazdát

<p>Mikolc, Tokaj, Szerencs&#160;- Elfogták azt az öt színesfémtolvajlásra szakosodott férfit, akik a megye több településén is transzformátorokat rongáltak meg a benne lévő színesfémért, és annak a MÉH-telepnek a tulajdonosát is, aki hónapok óta átvette tőlük az árut, tudva, hogy azok bűncselekményből származnak.<BR /></p>

Öt férfi hónapok óta rongálta és lopta különböző kültéri műszaki berendezések fémrészeit Borsod-Abaúj-Zemplén megyében. Mindig volt hová vinniük az árut, a rendőrök is tudták hova menjenek.
A Tokaji Rendőrőrs munkatársai a nyomozás adatai alapján jutottak el egy kft. telephelyére, amelynek vezetője a gyanú szerint több alkalommal vett át olyan fémet, illetve színesfémet, amelyek bűncselekményből származnak. Az eljárás jelenlegi adatai szerint a 31 éves N. R.-nek tudomása volt arról, hogy beszállítói illegális úton jutottak az értékes alkatrészekhez, ezért a rendőrség november 04-én őrizetbe vette a férfit. A Tokaji Rendőrőrs orgazdaság bűntette miatt indított eljárást indított a kft. vezetője ellen, akit a rendőrség előterjesztésére bíróság előzetes letartóztatásba helyezett.
A nyomázás során kiderült: az öt férfi hónapok óta szállította a MÉH-telep tulajdonosának a főként transzformátorok megrongálásával szerzett (lopott) színesfémet. Hét ismertté vált esetet követtek el, de további 11 hasonló bűncselekményt ismertek el elfogásukat követően. Dobi Tamás, a B.-A.-Z. Megyei Rendőr-főkapitányság kommunikációs munkatársa portálunknak elmondta: a tolvajok több szolgáltató cégnek csaknem 16 millió forintos kárt okoztak. A csapat akkor bukott le, amikor egy Szegi és Szegilong között található transzformátorból akarták a színesfémet kiszerelni, amikor a berendezés riasztója jelzést adott. A Tokaji Rendőrőrs járőrei azonnal a helyszínre érkeztek, és elfogták az öt férfit. Ellenük lopás miatt indult eljárás, egyben a mezőzombori B.B-t, G.B.-t és a prügyi G.D.-t a rendőrség előterjesztésére a bíróság előzetes letartóztatásba helyezte, míg a másik két elkövető szabadlábon védekezhet.

Kapcsolódó cikkek:

  • Ismét ellenőrizték a színesfém kereskedőket
  • Fémtolvajok – több száz millióra rúgnak a károk
  • Fémtolvajok Miskolcon – pénz és biztonság a tét
  • Ócskavasnak vitték a vasúti váltót
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!