boon-sportoldal

2018.07.27. 19:58

DVTK: Gyorsan igent mondtak a megkeresésre

Miskolc - Szeptember 1-től a cselgánccsal tovább bővül a DVTK már egyébként is népes családja.

Miskolc - Szeptember 1-től a cselgánccsal tovább bővül a DVTK már egyébként is népes családja.

A csütörtöki sajtótájékoztatóra szóló puszta meghívó (új sportág csatlakozik a klubhoz) is sokat sejtető volt. Sántha Gergely, a DVTK ügyvezetője pedig gyorsan bejelentette, hogy megkeresést kaptak a Miskolci Judo Clubtól, ennek jegyében pedig hamar pont került az együttműködési szándék végére.

Gyors és szükséges

– Hamarosan kétszáz cselgáncsozó versenyez majd a DVTK címere alatt, ugyanis egyértelmű volt a válaszunk – közölte az ügyvezető.

– Elősegítjük a tehetségek kibontakozását, akárcsak Gercsák Szabina további versenyzését: az anyagi támogatáson túl a cselgáncsosok használják majd a DVTK infrastruktúráját, egészségügyi – és rehabilitációs hátterét, így még szebb lehet a jövője.

Flórusz János, az MJC elnök-vezetőedzője a gyors tárgyalást emelte ki, a megállapodást pedig a versenyzők számára kedvezőnek és szükségesnek nevezte. Az asztalnál ült a magyar és a helyi cselgáncsélet egyik legnagyobb reménysége, a többek között ifjúsági olimpiai bajnoki címmel büszkélkedő Gercsák Szabina is, aki ezekkel a szavakkal rukkolt ki:

– Örülök, hogy csatlakoztunk a DVTK-hoz. A jövőben használhatjuk a konditermet, élvezhetjük az egészségügyi háttér jótékony hatását. Ami személyesen engem illet: jó dolog, hogy a világversenyeken képviselhetem a piros-fehéreket.

Egyesületi formában

Mivel néhány lényeges „apróság” nem hangzott el, ezért kérdésünkre válaszolva Flórusz János elárulta, hogy a kontaktus (amelyet már aláírtak) szeptember 1-től érvényes, a biztos háttér pedig magával hozza azt, hogy japán, vagy koreai edzőt (is) szerződtethetnek. A sportolók maradnak a Győri-kapui termükben, amelyet már két éve ki akartak bővíteni, a munkálatok most felgyorsulhatnak és jövő március végére fejeződhetnek be. Megtudtuk azt is, hogy a DVTK-MJC egyesületi formában és nem gazdasági társaságként üzemel majd, így nem jön létre új tulajdonosi szerkezet, a diósgyőriek szerepvállalása a sportszakmai körülményeket mozdítja elő, az anyagi támogatás mértékére vonatkozóan azonban – kíváncsiskodásunk ellenére – nem tudtunk meg konkrét számokat.

KT


Még jöhetnek

Lapunk arra is rákérdezett a sajtótájékoztatón, hogy a jövőben tovább folytatódik-e a DVTK térhódítása, tekintettel arra, hogy az egyik mű- és gyorskorcsolyával foglalkozó klub diósgyőri csatlakozásáról szintén hallani lehet. Válaszában Sántha Gergely ügyvezetője kijelentette, hogy másokkal is tárgyalnak, ezért nem zárta ki más műfajok érkezését.


[related-post post_id="3933454"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!