boon-sportoldal

2017.09.24. 12:35

Röplabda NB II: A DVTK és az MVSC is az élmezőnybe vágyik

Miskolc - A hétvégén megkezdődik a pontvadászat a női röplabda NB II-ben.

Miskolc - A hétvégén megkezdődik a pontvadászat a női röplabda NB II-ben.

A Miskolci VSC-­MVSI gárdáját vezetőedzőként továbbra is Kerekes Attila „jegyzi”.

Az első három közé

– A Herman Ottó Gimnázium csarnokában játsszuk hazai mérkőzéseinket – mondta az intézményben testnevelő tanérként dolgozó szakember. – A néhány hete minket érintő változásokról nem tudok mit mondani, a tőlünk távozott lányok döntöttek arról, hogy hol folytatják pályafutásukat. A DVTK-val kapcsolatban fenntartom a korábbi véleményemet, az ügyet lezártam, ezzel a továbbiakban nem foglalkozom. Célunk az, hogy a Keleti csoportban megszerezzük az 1–3. helyek valamelyikét, ez reális elvárás, de az erőviszonyokat csak az első kör után lehet megítélni, a terveket valósan megfogalmazni. Itthon készültünk a szezonra, egy budapesti, Szalainé Sebők Éva-emléktornára jutottunk el, ezen két jó meccset játszottunk, a biztató jelek mellett a hibáink is kijöttek, ezeket igyekszünk kiküszöbölni. Utánpótlásunk stabil alapokon nyugszik, a Miskolci Sportiskola széles bázist ad, mostani keretünket is négy, alulról felhozott fiatallal tudtuk kiegészíteni. Rendkívül alacsony átlag­életkorú társasággal vágunk a pontvadászatnak, játékosaink 17–24 év közöttiek, fejlődőképesek, így bizakodással tekintünk a jövőbe.

Folyamatos építkezés

– A mi hazai mérkőzéseink a miskolci városi sportcsarnokban lesznek – vette át a szót Toma Sándor, a DVTK gárdájának vezetőedzője. – Ugyanitt, elsősorban a meccsek előtt, hetente egyszer vagy kétszer fogunk tréningezni, egyébként pedig a Miskolci Szakképzési Centrum Kós Károly Építőipari Szakgimnáziuma tornatermében jó körülmények között edzünk. Célunk a minél jobb szereplés, meg akarjuk vetni a lábunkat ebben az osztályban, és a lányokat igyekszünk visszahozni arra a formára, amelyen egykor az MVSC-nél voltak. Alapozásunkat a városi sportcsarnokban, a konditeremben és a Népkertben végeztük, a nulláról indultunk, közben eszközbeszerzést is végeztünk, hiszen meg kellett vennünk mindent, ami az edzésekhez és a versenyeztetéshez kell és már-már mindenünk megvan. A múlt héten harmadikok lettünk a Szalainé-emléktornán, amelyen nagyjából láttam, hogy ki és milyen állapotban van, aztán miben kell fejlődnünk. További játékosokat akarunk még igazolni, és persze felpörögni. Szép lassan, folyamatosan építkezünk, ezt a munkát türelem nélkül nem lehet végezni, és a szakaszok kihagyására vagy átugrására nincs módunk. Az utánpótlásról annyit, hogy egyre többen vagyunk, csoportjaink feltöltését végezzük.

ÉM-KT

A keretek

Miskolci VSC-MVSI: Fakó Dóra, Zsofnyák Márta, Mikli Árnika, Nemes Napsugár, Tolnai Enikő, Zsóka Véta, Braun Dóra, Szilágyi Viktória, Riczkó Gabriella, Mérai Dorina, Tóth Bettina, Kiss Daniella.

DVTK: Kiss Vivien, Szabó Barbara, Rohály Roxána, Kovács Edina, Nagy Zsanett, Egri Klaudia, Szajkó Tímea, Kiss Emese, Nagy Dorottya, Lossó Viktória.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!