boon-sportoldal

2017.07.02. 19:28

Keddtől röplabda is lesz Diósgyőrben

Miskolc - Információink szerint Toma Sándor lesz az alakuló csapat szakmai vezetője.

Miskolc - Információink szerint Toma Sándor lesz az alakuló csapat szakmai vezetője.

Három héttel ezelőtt írtunk róla, hogy minden bizonnyal újabb szakosztállyal bővül a DVTK, s mindez nem lesz más, mint a női röplabda. Akkor arról is beszámoltunk, hogy a Diósgyőrnek mintegy fél évszázaddal ezelőtt volt csapata a „gyengébbik nemnél”, az NB II-ben, de korábban az élvonalban is játszott az együttes.

Bekerült a TAO-ba

A klub kedden sajtótájékoztatót tart, s bár a meghívóban a téma megjelölésénél csupán annyi szerepel, hogy „Új sportág csatlakozik a DVTK Családhoz”, vélhetően erről van szó. Mindezen lépésnek az is az egyik mozgatórugója, hogy a sportág nemrégiben bekerült az úgynevezett TAO-s körbe, amely új távlatokat nyit, elsősorban az utánpótlás-nevelés, és az infrastruktúra-fejlesztés terén.

A Diósgyőr az NB II-ben indul majd (tagfelvételi kérelmét már elfogadták a Magyar Röplabda Szövetségben), hogy pontosan milyen céllal, az a jövő héten derülhet ki. Úgy tudjuk, hogy a szakmai vezetői feladatokat Toma Sándor fogja ellátni, akinek már van tapasztalata női együttes irányításában, hiszen dolgozott az MVSC-nél, illetve nemrégiben a Vegyész RC-Kazincbarcikánál.

ÉM-MI


Csatlakozók

Leisztinger Tamás 2010 őszén történt szerepvállalása után, a labdarúgást és a kosárlabdát követően 2014. augusztus 15-én csatlakozott a DVTK-családhoz a sakk, 2015. január 23-án a birkózás, 2015. július 23-án a jégkorong, 2015. szeptember 4-én pedig az asztalitenisz – és emellett zajlik a női labdarúgás fejlesztése is, az együttes éppen idén vívta ki az NB I-es tagságot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!