boon-sportoldal

2012.12.16. 14:54

Kikapni lehet, de nem így

Miskolc - A veretlen Sopron vendége volt szombaton este a Work Force-DKSK Miskolc NB I-es női kosárlabdacsapata.

Miskolc - A veretlen Sopron vendége volt szombaton este a Work Force-DKSK Miskolc NB I-es női kosárlabdacsapata.A piros-fehérek tizennegyedik élvonalbeli meccsüket az eddig százszázalékos gárda otthonában vívták, így alapvetően nem a mindenáron való győzelem kiharcolása volt a velük szembeni elvárás. A diósgyőriek azonban megkönnyítették a házigazda dolgát, mert játékosaik – egy kivételével – visszafogottan játszottak, túlságosan tisztelték ellenfelüket, eleve azzal a tudattal léptek pályára, hogy számukra úgysem terem majd babér.

Tartalom nélkül

A vendégek mestere taktikailag mindent megpróbált annak érdekében, hogy lányai 20-on belülre kerüljenek, de ez nem sikerült. Elsősorban azért, mert Bozókiék nem tudtak mit kezdeni az Uniqua kezdő ötösével, saját védekezési-támadási variációikat pedig képtelenek voltak megtölteni tartalommal. Meglepő volt, hogy még a miskolciak idegenlégiósai is lámpalázasok voltak, az egyaránt rutinos és képzett Skoric és Raven sem bírt bivalyerős amerikai társával, akik velük szemben minden párharcot megnyertek. A Sopron valamennyi negyedet hozta, az elsőt és a harmadikat nagy különbséggel, a másik kettőben a diósgyőriek elfogadható arányban maradtak alul. A vendégek azért veszítettek 25 ponttal, mert nem hozták ki önmagukból a maximumot – ha ezt teszik, akkor 10-zel kevesebb pontot kapnak és emelt fővel vonulhatnak az öltözőbe.

Dubei dicsérete

A DKSK elkerülhette volna a várttól nagyobb arányú kudarcot, de mivel a hajrában is elpuskázott néhány támadást, ezért nem lehetett esélye a tisztes vereségre. Peresztegi Nagy Ákos, látva kulcsembereinek enerváltságát, csapata minden tagjának lehetőséget adott és ezzel élt is a tizenöt és fél éves Dubei, aki húsz percet töltött a pályán és kiemelkedőt produkált, a vendégek egyik legjobbja volt. A diósgyőri tréner szerint a bajnokaspiráns otthonában ki lehet kapni, de nem mindegy, hogyan és milyen játékkal. A papírforma tehát érvényesült, de ennek megvalósulásához a DKSK asszisztált.

- ÉM-KT -

Jegyzőkönyv

Uniqua Euroleasing Sopron – Work Force-DKSK Miskolc 73-48 (22-11, 19-15, 20-12, 12-10)  

Sopron, 300 néző. V.: Benczúr, Bognár, Tőzsér.

Uniqua Euroleasing Sopron: FEGYVERNEKY (7), Holt (10/6), JOHNSON (14), MILOVANOVICS (21/3), Krnjics (8). Csere: Licskai (4), Pál (-), Szabó F. (-), Zsovár (6), Böröndy (1), Vágvölgyi (2). Vezetőedző: Székely Norbert.

Work Force-DKSK Miskolc: Bukovszki (10), Raven (7/3), Skoric (4), Bozóky (9/3), Sanford (10). Csere: Szabó P. (4), DUBEI (4), Ocsenás (-), Fejes (-), Reiner (-). Vezetőedző: Peresztegi Nagy Ákos.

Kipontozódás nem volt.

Székely Norbert: – Amikor hosszú útról érkezünk vissza, mint most, Franciaországból, mindig jobban megy nekünk a játék. Ezúttal is így volt. Jól kombináltunk, jól védekeztünk és eredményesen támadtunk.

Peresztegi Nagy Ákos: – Sajnos nagyon tiszteltük euroligás ellenfelünket. Ez az első pillanattól kezdve a lefújásig érezhető volt a játékunkon. Csak nyomaiban játszottuk azt, amit valójában tudunk.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!