boon-sportoldal

2012.08.22. 15:03

Tiszteli az elnök Misit

Dr. Hegedűs Csaba szerint a második helytől függetlenül súlycsoportjában Lőrincz Tamás a legnagyobb egyéniség.

Dr. Hegedűs Csaba szerint a második helytől függetlenül súlycsoportjában Lőrincz Tamás a legnagyobb egyéniség.

Az Észak-Keleti Regionális Mr. Tus Birkózóiskola Egyesület múlt heti, baskói edzőtáborában látogatást tett dr. Hegedűs Csaba, a Magyar Birkózó Szövetség elnöke is, akin nem lehetett látni a londoni olimpia okozta fáradtságot, pedig a Nemzetközi Birkózó Szövetség (FILA) technikai igazgatójaként volt dolga bőven a helyszínen.

– Különös érzést jelentett számomra, hiszen el voltam foglalva a szervezéssel és vártam a mi gyerekeinket, gyűjtöttem az információkat, miközben azért imádkoztam, hogy a jó Isten olyan lapokat osszon nekik, amiket megérdemelnek – kezdte dr. Hegedűs Csaba. – De nem csak ekkor volt bennem szorongás, feszültség, hanem az olimpiát megelőzően is, hiszen elnökként természetes módon aggódtam azért, hogy a kvalifikált birkózóink felkészülése rendben legyen, azt semmi se gátolja. Az utóbbi három hónapban általában hajnali három órakor keltem, folyton az jutott az eszembe: vajon miért ne szerepelnének jól a versenyzőink egy olyan sportágban, amelyben már számtalan sikert felmutattunk?

A támogatók nélkül nem

Dr. Hegedűs Csaba az ötkarikás játékok előtti nyilatkozataiban jelezte: szerinte a reális elvárás a magyar birkózókkal szemben az, hogy mindhárom éremből hoznak egyet-egyet. ,,Így nézve csalódásként értékeli azt, hogy arany nem sikerült?" – kérdeztük a szövetség vezetőjétől.

– Több hozzáértővel beszélgettem az olimpia előtt és arra az álláspontra jutottunk, hogy a súlycsoportonkénti húsz főből gyakorlatilag bárki megnyerheti az olimpiai bajnokságot – folytatta az elnök. – A fiúknak és Sastin Mariannak is meg volt a küldetéstudata, hogy a lehető legjobban képviseljék az országot. Köszönjük a támogatóinknak a segítséget, hogy még ebben a rettenetesen nehéz helyzetben is mellettünk voltak, vannak, mert nélkülük nem tartanánk itt és nem tartanánk itt a fantasztikus szurkolók nélkül sem. Lőrincz Tomi ezüstérmes lett. Ez tény. De ettől függetlenül ő a 66 kilós súlycsoport legnagyobb talentuma, egyénisége. Az összkörülmények őt abban a pillanatban a második helyre tették, ám egy olyan elkötelezett sportoló, akit szorgalma, tehetsége miatt a legjobbnak gondolok és ezt a 2013-as budapesti világbajnokságon bizonyítani is fogja.

Be van égetve

Londonban szőnyegre lépett a Diósgyőri BC versenyzője, Deák-Bárdos Mihály is, aki 37 éves kora ellenére sem gondolkodik (még) a visszavonuláson.

– Misivel London előtt és Londonban is sokat beszélgettünk – árulta el dr. Hegedűs Csaba. – Azt mondta, nem igazán volt szerencséje a sorsolással, amire én azt mondtam, hogy ,,Misi! Ezt ne mond, mert a te összpályafutásodat nézve ez nem igaz. Ugyanis a sors a sportban is odaáll a becsületesek mellé és melléd odaállt..." Mérhetetlenül tisztelem azért az útért, amit bejárt, azért a kivételes eredményességért. Misi a barátom és a budapesti világbajnokságig minden segítséget meg fog kapni azért, hogy pályafutására feltehesse a koronát, hogy örömet szerezhessen a miskolciaknak, a diósgyőrieknek, ami az ő szívébe be van égetve.

ÉM-MI

 A táborról

A honi szervezet irányítója szót ejtett az Észak-Keleti Regionális Mr. Tus Birkózóiskola Egyesületről és magáról a táborról is: ,,Százharminc birkózószakosztály van az országban, amelyekben csodálatos emberek dolgoznak és itt van egy szűk csoportjuk, akik mérhetetlen lelkesedéssel, lelkiismeretesen, önzetlenül teszik a dolgukat. Köszönöm Horváth Bélának és Lestár Miklósnak, hogy mindezt megszervezték, öröm ennyi gyereket együtt látni. A birkózócsaládot mindig az összetartás, az egymás iránti tisztelet jellemezte, ez a szellemiség jelent meg most a táborban is." 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!