boon-sportoldal

2012.08.23. 13:27

Miskolci Démonok: a név maradt, a gárda „eltűnt”

Csak a bajnokságon kívüli jégkorongtornákon vesznek részt a miskolci hölgyek.

Csak a bajnokságon kívüli jégkorongtornákon vesznek részt a miskolci hölgyek.Az elmúlt szezonban a hazai amatőr bajnokságban szerepelt a Miskolci Démonok női együttese – azóta viszont minden a feje tetejére állt a csapat háza táján.

– Sajnos nem folytatjuk – közölte szomorúan Urbán Péter, a lányok edzője. – Nem azért, mert így tartja a kedvünk, hanem mert elfogytunk. A játékosok jelentős része Budapestre távozott, a fővárosban tanulnak tovább, így mindössze hatan, vagy heten maradtunk. Ahhoz pedig, hogy a gárdát benevezzük „valamibe”, legalább tizenöt játékosra lenne szükségünk.

Edzést sem tartottak

Urbán Péter ezután arról beszélt, hogy a lányoknak még nem tartott edzést, persze nem is kell sietniük, hiszen nem várnak rájuk bajnoki mérkőzések, vagy egyéb jellegű megmérettetések.

– Ha lenne csapatunk, akkor a klub kigazdálkodta volna számunkra a jégfelület árát és az utaztatási költség előteremtése sem ütközött volna akadályba, vagy akadályokba. Így azonban szinte nincs miről beszélni, bár természetesen nem adjuk fel és arra törekszünk, hogy eredményes toborzással felneveljünk és kialakítsunk egy csapatot. Nem adjuk fel, nem tettünk le arról, hogy az elkövetkezendő években újra járhassanak a szurkolók a Miskolci Démonok mérkőzéseire.

Tornákon vesznek részt

A trénertől megkérdeztük azt is, hogy mivel motíválja majd a hölgyeket, hiszen „se pénz, se posztó”, mire Urbán Péter így felelt:

– Terveim szerint természetesen tartunk majd tréningeket és formába lendülünk, aztán „kölcsönlányokkal” megerősítve, vagy másokhoz csatlakozva nevezünk néhány bajnokságon kívüli tornára. Szóval Miskolcon nem hal meg a női szakág, a körülmények viszont most számunkra nem kedvezőek.

ÉM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!