boon-sportoldal

2012.03.20. 07:39

Életben maradtak a zöld-fehérek reményei

Második mérkőzésüket is lejátszották a miskolciak 5-8. helyért küzdő élvonalbeli női röplabdázói.

Második mérkőzésüket is lejátszották a miskolciak 5-8. helyért küzdő élvonalbeli női röplabdázói.A vendégek a párharc második meccsének első szettjében határozott és egységes játékkal elhúztak 12-8-ra, majd jól blokkoltak: ebben Leidgeb és Szajkó jeleskedett. A szélekre koncentrálódott a játék, a miskolciak pompás leütésekkel hozták a játszmát, amely lélektanilag nagyon fontos volt. A második etapban a TF jól mezőnyözött a nagy teremben, a vasutasok nyitásfogadásai viszont kiválóan sikerültek. Ekkor előfordultak hibák, de később higgadttá vált az MVSC. A zöld-fehérek 18-18-nál egyenlítettek, majd 23-21-re elhúztak, végül a szettet is hozták. A lányok élvezték a játékot, még a lázas Rédei is nagyszerűen teljesített.

Izgalmas csatában

A harmadik felvonásban a TF magasítani akart, hiszen már nem volt veszíteni valója. A fővárosiak elhúztak 8-3-ra, majd hosszú labdamenetekkel tarkított poénok születtek, a miskolciak pedig felzárkóztak. 18-18-nál talákoztak a csapatok, Kovács átesett a holtponton és kiváló ütései után, majd Szajkó remek blokkjait követően jöttek a vendégpontok. A végjátékban a Toma-lányok ráerőltették akaratukat a hazaiakra és izgalmas csatában nyertek.

ÉM-KT

 A tények

Aluprof TF-Budapest VT – Albrecht-Miskolci VSC-MISI 0:3 (-16, -22, -23)

Budapest, 200 néző. V.: Széll, Mocsnik.

Aluprof TF-Budapest VT: Szűcs, Jáka Zs., Fritz, Szombathelyi, Hornok, Nyári. Csere: Bánlaki (liberó), Jáka Sz. (liberó), Tóth, Kolada, Várhegyi, Lutter. Edző: Borkovits Zoltán.

Albrecht-Miskolci VSC-MISI: Oláh, Leidgeb, Rédei, Kovács, Szajkó, Szabó. Csere: Nagy Zs. (liberó). Edző: Toma Sándor.

Borkovits Zoltán: – Nagyon gyenge játékkal megérdemelt vereséget szenvedtünk. Szerdán megpróbálunk javítani.

Toma Sándor: – Nagyon féltünk a mérkőzéstől, de nagyon egységesen és határozottan játszva rákényszerítettük akaratunkat a TF-re. Bízom a hasonló folytatásban.

A két nyert meccsig tartó párharc állása: 1-1. Folytatás: szerdán délután Miskolcon. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!