boon-sportoldal

2012.02.23. 07:53

MVSC: Csak a harmadikban játszottak jól

Gödöllőn játszott szerdán este az Albrecht-MVSC-MISI NB I-es női röplabdacsapata.

Gödöllőn játszott szerdán este az Albrecht-MVSC-MISI NB I-es női röplabdacsapata.A negyeddöntő első felvonását egy 6-0-s szériával indította a hazai együttes, Lutter szerváival nem tudtak mit kezdeni a miskolciak. Hiába ütött át Kovács és Szabó eget rengető bombákat a Gödöllő térfelére, a visszatámadásoknál Merkószki és Csengeri keményebben tette be a labdákat. Az első szettben a taktikai nyitásokból adódóan az Albrecht kiszámítható akcióit vagy blokkban vagy mezőnyben nagyon jól hatástalanította a GRC. A magasabb vendéglátók kihasználták ütésbeli fölényüket és egészen 17-7-ig robogtak; ebben a periódusban Széles, Németh és Szakmáry vitte hátán a Gödöllőt. Hiába próbált felzárkózni, küzdeni az Albrecht, ez nem volt elég, lélektanilag elbizonytalanodtak.

A második felvonás elején még jobban megnyitották a zöld-fehéreket a gödöllőiek, akik egészen 16-4-ig folyamatosan gyártották a pontokat. Ludvig Zsolt kettőt is bátran cserélhetett, de Toma Sándor is betette Kiss E-t, aki Leidgebet váltotta, Szabó B. helyett pedig Sitkey érkezett blokk magasítás gyanánt. A házigazda azonban taktikus röplabdával felőrölte az MVSC-t. A harmadik játékban Kovács E. helyén Csarkó kezdett; a miskolci szakvezető próbálta ütőposzton a két egyetemista játékosát (Csarkó, Oláh) játszatni. Megcsillantak kicsit a vendégremények, hiszen 2-4 volt az állás. Szabó B. és Rédei jó támadásaival tudott elhúzni az MVSC, ugyanakkor lassan jött fel a Gödöllő is (11-10). 16-12-nél Csarkó helyére visszaérkezett Kovács E.; aztán Horváth G. magas ütéseivel, ejtéseivel újra megfogta a Miskolcot.

Ekkor is úgy látszott az Albrecht akár meg is törheti a hazaiak lendületét, de előjöttek apróbb hibák, amiket kihasznált a GRC (20-15), és be is fejezték a mérkőzést.

ÉM-MI


Jegyzőkönyv

TEVA-Gödöllői RC - Albrecht-MVSC-MISI 3:0 (13, 8, 18)

Gödöllő, 200 néző. V.: Tillmann, Stefik. 

GRC: Lutter, Németh, Merkószki, Csengeri, Szakmáry, Széles. Csere: Lékó (liberó), Kriegel, Horváth G. Edző: Ludvig Zsolt.

Albrecht: Oláh, Leidgeb, Rédei, Kovács, Szajkó, Szabó. Csere: Nagy (liberó), Csarkó, Kiss E., Sitkey. Edző: Toma Sándor.

Ludvig Zsolt: - Örülök, hogy hoztuk az első mérkőzést. Az első szettben nagyon ültek a nyitások.

Toma Sándor: - Az első két játszmában az iskolai elfoglaltság miatti tompaság egyértelműen eldöntötte a nyitásfogadásból adódó hibákat. A Gödöllő nagyon taktikusan és határozottan hozta azt, amit kell. Örülök azonban annak, hogy a harmadik szettben már fel tudtuk villantani erényeinket.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!