boon-sportoldal

2012.01.27. 12:14

MVSC: Győzni mennek Budapestre

Az NB I-es női röplabda bajnokság 20. fordulója keretében vasárnap Budapesten küzdenek a zöld-fehérek.

Az NB I-es női röplabda bajnokság 20. fordulója keretében vasárnap Budapesten küzdenek a zöld-fehérek.

Az Albrecht-Miskolci VSC-MISI együttese vasárnap 17 órától az Aluprof-TF Budapest VT gárdájának vendégeként küzd a bajnoki pontokért.

„Súgóin” keresztül

– Legutóbbi mérkőzésünkön jól játszottunk és három vereség után végre nyertünk a Békéscsaba ellen – kezdte Toma Sándor, az MVSC vezetőedzője, aki eltiltása miatt még a lelátóról nézi majd a találkozót, ezért csak „súgóin” keresztül adhatja taktikai utasításait. – Arra számítok, hogy a viharsarkiak elleni siker hatására lendületbe jövünk és diadalt aratunk három, soron következő összecsapásunkon. Ugyanis számunkra ezúttal olyan meccsek következnek, amelyeket az erőviszonyok és táblázaton elfoglalt helyezésünk alapján meg kell nyernünk. Köztük van a TF elleni fellépésünk is: az egyetemistákat persze nem lehet leírni, félvállról venni. Hiszen csapatuk a Központi Röplabda Akadémia játékosaira épül, megerősítve egy-két volt válogatott játékossal: például Várhegyi Anikóval, Jáka Zsuzsával és Nyári Virággal. Ezen a derbin a tapasztalat csap össze a fiatalos, mindent elsöprő lendülettel, s ebből nekünk kell győztesként kikerülnünk. Ha hozzuk a meccset, majd a további kettőt, akkor az alapszakasz végére egészen biztosan megtartjuk negyedik helyünket.

A zöld-fehérek a héten elsősorban fizikális jellegű munkát végeztek annak érdekében, hogy a fővárosiakkal szemben fel tudják venni „kesztyűt”. Mivel a mérkőzést nagy belső légterű csarnokban rendezik, a kisméretekhez szokott miskolciaknak erre is rá kell hangolódniuk.

– Ha a nyitásfogadásunk lehetővé teszi stabil alapjátékunkat és azokat a kombinációkat, amelyekkel centereinket játékba tudjuk hozni, akkor nem féltem a lányokat – jegyezte meg a vezetőedző.

Szajkó is játszik

Az MVSC keretének tagjai közül mindenki egészséges: a héten már Szajkó Tímea is tréningezett és pályára lép, jelenléte tovább növeli a vendégek esélyeit.

ÉM-KT

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!