boon-sportoldal

2011.12.10. 21:48

Egy fecske nem csinál nyarat

Idegenbeli győzelemmel hangolt az FTC elleni bajnokira a DKSK-MISI.

Idegenbeli győzelemmel hangolt az FTC elleni bajnokira a DKSK-MISI.

A női kosárlabda NB I/A csoport 12. fordulójában, szombaton este a Bajai NKK vendége volt a DKSK-MISI együttese. A diósgyőri csapat nagyon jól nyitott (0-5), a kezdőötös tagjai, sok futással és mozgással, faképnél hagyták a ledermedt hazaiakat. Még csak a 6. percben járt a mérkőzés, amikor Hadzovic a meccs első tripláját szerezte, 6-17-re alakítva ezzel az eredményt. Ez már Cupic edzőnek is sok volt, időt kért. Nem lett tőle jobb a csapata, a bajaiak büntetőkkel próbálták magukat életben tartani, a DKSK menet közbeni 14 pontos fórját a negyed végére nagy nehezen sikerült 10 pont alá szorítaniuk.

A második játékrész elején a vendégcsapat nem igazán találta saját játékát, szerencsére ekkoriban még a hazaiak sem. A DKSK 6 perc alatt csak 4 pontot tudott összehozni, az időkérés itt sem segített, a bajaiak viszont araszolgattak, így a 17. minutában már csak egy pont volt a két együttes között (27-28). De ekkor a kitűnően játszó Skoric szerzett egy falutos kosarat, és ezzel beindult a Diósgyőr. Egy perccel később már 29-35-nél volt hazai időkérés, aztán pedig 10 pontra nőtt a piros-fehérek előnye (29-39). Ezt követően a hazaiak még szereztek egy kosarat, és bár még 7 másodperce lett volna a DKSK-nak, hogy egy akciót vezessen, de a futóóra miatt erre nem volt esélyük (az asztalnál elfelejtették megállítani az időmérőt amikor a labda játékon kívül volt).

Fordulás után

A harmadik etap elején újra azt a DKSK-t láthattuk, amelyiket az elején, remekül játszottak a vendégek, Hadzovic demoralizáló triplát szerzett a 23. percben, majd egy újabb duplája után ismét hazai időkérés miatt állt a játék (33-49).

Aztán nem sokkal később egy percen belül három hármast láthattak a nézők, hazai, vendég, hazai elosztásban (41-54), majd amikor gyors egymásutánban két leindításos kosarat ért el a bajai együttes Vukicevic edző állíttatta meg a játékot (45-54). Viszont a hátralévő két percben Scekic két triplát és egy sima akciókosarat is szerzett, a túloldalon erre Reiner két duplája és Ocsenás két büntije volt a válasz (53-60).

A záró negyed elején egy kosárváltást követően három percen nem született találat egyik oldalon sem, majd Scekic az ötödik és a hatodik tripláját is beszórta, így a 35. percben, 61-62-nél vendég időkérés miatt állt a játék. Ekkor ismét Skoric lendítette át a holtponton a Diósgyőrt, majd rögtön ezután Ocsenás is csatlakozott a triplások táborához (61-67), jött is a hazai időkérés. Bár Scekic a végén még két duplával megkoronázta teljesítményét, de az utolsó dobását, a hárompontos kísérletét sikerült levédekeznie a DKSK-nak. Sikerült tehát a visszavágás, és ez a december 18-i, vasárnapi, FTC elleni hazai meccs előtt nagyon jól jött a Diósgyőrnek.

Jegyzőkönyv

Bajai NKK – DKSK-MISI 65-67 (15-24, 16-15, 22-21, 12-7)

Baja, 400 néző. V.: Fodor, Maár, Rácz.

Bajai NKK: SCEKIC (38/18), Szepsi (-), Bozóki (5/3), Kühn (8/3), Szabó P. (4). Csere: Theodorán (8), Ferencz (-), Kovács D. (2). Edző: Stevan Cupic.

DKSK-MISI: HADZOVIC (19/12), Czirják (2), REINER (14), SKORIC (20), Farkasinszki (4). Csere: OCSENÁS (8/3), Budimir (-), Kántor (-). Edző: Milen Vukicevic.

Stevan Cupic: - Gratulálok a Diósgyőrnek. Jó meccs volt, sajnos nálunk csak egy ember játszott jól, a Diósgyőr pedig csapatként, ezzel nyertek.

Milen Vukicevic: - Gratulálok a lányoknak, és köszönöm Istennek, hogy amit elvett tőlünk október 1-jén, azt ma visszaadta. Jó meccset játszottunk, jól küzdöttünk, csapat voltunk, és kiderült, hogy egy fecske nem csinál nyarat. Külön öröm, hogy látszik a fejlődés, amit nem sikerült a két csapat miskolci meccsén levédekezni, az utolsó dobást, amivel akkor kikaptunk, ma sikerült, ezzel nyertünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!