boon-sportoldal

2011.11.27. 11:24

Izgalmassá tették a hajrát

Újra nyert a DKSK-MISI női kosárlabda csapata az NB I/A csoportjának 10. fordulójában.

Újra nyert a DKSK-MISI női kosárlabda csapata az NB I/A csoportjának 10. fordulójában.A diósgyőriek közül ezúttal Budimir és Sárréti volt a maródiak listáján, s bár előbbi neve szerepelt a jegyzőkönyvben, de egy pillanatra sem lépett a pályára. Az első pontokat az első perc végén Hadzovic termelte be, válaszként pedig a Vasas letámadással lepte meg a hazaiakat. Ebben az időszakban szép számmal láttunk eladott labdát, célt tévesztett dobást. A meccs nyitótripláját Pál Sz. szerezte, később Farkasinszki fordult le nagyon ügyesen emberéről, ezzel megcsinálta az akció nehezét, de kihagyta ziccerét. A 8. perc hozta a Vasas első leindításos akcióját, amelyre Czirják hármassal válaszolt. Lendületes volt a játék, lüktetett a mérkőzés, amely kielégítette az elvárásokat, bár a technikai hibák azért bosszantották a nézőket.

Horogdobással

A második negyed a fővárosiaké volt. A nagyszünet előtt már 6 ponttal (19. perc: 29-35) vezetett a Vasas, de a diósgyőriek duplákkal felzárkóztak. A 21. percben Reiner produkálta a találkozó egyik legszebb jelenetét: a manapság női meccsen ritkán látható horogdobással talált a gyűrűbe. Ekkor nagyszerűen „muzsikált” a DKSK, amely nagy iramot diktált a szemmel láthatóan elfáradt piros-kékekkel szemben. Amikor a 32. percben már 61-46-os DKSK-előnyt mutatott a tábla, mindenki megnyugodott. A Vasas azonban nem adta fel, megrázta magát, így a felére olvadt Hadzovicék fórja (38. perc: 69-62). A nagy izgalmak közepette az idő azonban csordogált, a vendégeknek futniuk kellett az eredmény után, ezért a gyors dobásokat választották, de ezek rendre pontatlanok voltak. A DKSK ugyan hullámzó produkcióval rukkolt ki, a meccs összképe alapján viszont rászolgált újabb diadalára, amelyet nagy ovációval fogadott az igencsak hangos szurkolótábor. A statisztikai mutatók is javulásról „árulkodnak”: a mezőnyből 45 százalékosan dobtak a piros-fehérek (igaz a 3 pontos kísérleteiknek mindössze a negyede volt eredményes), a büntetőiket pedig 82 százalékos pontossággal hajtották végre.

ÉM-KT

Jegyzőkönyv

DKSK-MISI – Vasas-Basket 71-64 (18-17, 17-20, 23-9, 13-18)

Miskolc, 700 néző. V.: Frányó, Pozsonyi, dr. Gincsai.

DKSK-MISI: HADZOVIC (16/6), SKORIC (20), Reiner (10), FARKASINSZKI (16), Czirják (3/3). Csere: Ocsenás (-), Szabó B. (4), Kántor (2). Edző: Milen Vukicevic.

Vasas-Basket: BAJNÓCZI (12/6), Mansare (2), Pál Sz. (14), TEILANE (15), Pusztai (2). Csere: Kovalcsik (6), Koch (-), Szabó F. (4), Katona (2), Velkey (-), Mányoki (7). Edző: Diósadi Deák Éva.

Kipontozódott: Mansare (40.).

Milen Vukicevic: – Címszavakban: jó ellenfél, jó koncentráció, jó felfogás! Köszönöm a fantasztikus szurkolótáborunknak a bíztatást, hozzásegítettek minket a jó teljesítményhez. A találkozó méltó felvezetése volt a DVTK – FTC focimeccsnek.

Diósadi Deák Éva: – Ezzel a fiatal csapattal, ráadásul pedig a sérültekkel nem tudtunk többet nyújtani. Gratulálok a a diósgyőrieknek a sikerhez!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!