boon-sportoldal

2011.09.02. 21:05

MKC: Az első félidő még jó volt

Az évad első bajnokiján pont nélkül maradt az Mezőkövesdi KC.

Az évad első bajnokiján pont nélkül maradt az Mezőkövesdi KC.A Mezőkövesdi KC idénykezdete lázba hozta a csapat drukkereit, a Kecskeméti KSE elleni, idegenbeli NB I-es férfi kézilabda bajnokira kb. 30-40 fős tábor kísérte el Rosta István tanítványait. Remek hangulatban kezdődött a találkozó, hiszen a két együttes szurkolótábora alaposan kitett magáért. A meglehetősen meleg, fülled csarnokban kiélezett csatát hoztak már az első percek is (6. perc: 2-3). A két csapat tapadt egymásra, bár többnyire az MKC szerzett vezetést, a hazai oldal rendre utolérte a dél-borsodiakat (13. perc: 7-7). A drukkerek igényeit kielégítette az összecsapás, az MKC jól védekezett, és a kemény munkának a folytatásban is a minimális előnyök lettek a jutalmuk, de elszakadni nem tudtak egymástól a felek (22. perc: 11-11). Az első félidő hajrájában az addig is jól teljesítő Pallag kapus mutatott be néhány bravúrt, ez lökést adott a vendégeknek és növelni tudták előnyüket (27. perc: 12-14). Ekkor a hazaiak mestere időt kért, de nem sikerült megnyugtatni az övéit, amit nem csak az újabb bekapott gól jelzett – amire azért tudtak még válaszolni – hanem Dobó kizárása is, akit egy lerántásért 2 percre kiküldtek a játékvezetők, de emiatt reklamált és ezután az a döntés született, hogy ezen a meccsen ő már nem térhet vissza.

Fordulás után

Kétgólos előnyről kezdhette a második játékrészt az MKC, és pár percig úgy tűnt, hogy folytatódik az első félidő koreográfiája (36. perc: 15-17). Aztán egy picit megtorpant a Kövesd, feljavult a hazaiak védekezése és néhány gyors, gólokkal befejeződött támadás végén fordított a Kecskemét (40. perc: 18-17). Következett Rosta edző időkérése, ami után annyiban változott a játék képe, hogy már a Kövesd zárkózgatott fel, a vendégeknek voltak egyenlítő találataik (48. perc: 21-21). Bő tíz perccel a vége előtt mintha egy picit fejben elfáradtak volna a hazaiak, az ő csökkenő koncentrációjukkal szemben viszont a KKSE-nél mindig volt egy olyan ember, aki a kritikus pillanatban a kapuba tudott találni (53. perc: 25-23). Próbálkozott tisztességgel az MKC, az akarásra nem lehetett panasz, de a hazaiak rutinosan őrizték az előnyüket (57. perc: 27-24), és végül sikerült megnyerniük a találkozót.


Jegyzőkönyv

Kecskeméti KSE – Mezőkövesdi KC 29-25 (13-15)

Kecskemét, 300 néző. V.: Dobrovits, Tájok.Kecskeméti KSE: KISS O. – Vancsics (3), Petró (4/1), BAKOS (7), Nagy T. (4/1), SZABÓ P. (7), Varsandán M. (1). Csere: Nagy L. (k), BAJUSZ (1), Temesvári (1), Konkoly (-), Antal (-), Kupcsik (-), Tóth E. (-), Varsandán Á. (-), Dobó (1). Edző: Avar György.

Mezőkövesdi KC: HOLLÓ – Lezák (1), KORSÓS (5), Gyuris (2), ROSTA M. (-), Morva (4/2), NÉMETH (6/2). Csere: PALLAG (k), Fekete L. (4), Bécsi (-), Nyikes (1), Molnár F. (1), Kupi (-), Kiss G. (-), Barta (-), Szabó P. (1). Edző: Rosta István. 

Kiállítások: 6, ill. 8 perc.

Büntetők: 2/2, ill. 5/4.

Avar György: – Az idény első mérkőzésen, nagy küzdelemben, azt gondolom, hogy a rutin győzött.

Rosta István: – A mai mérkőzésen a rutin győzött, ugyan a hazaiaknál kiemelkedően játszott a két szlovák válogatott, ugyanakkor az is látszott, hogy mi is jó úton járunk. 


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!