boon-sportoldal

2011.09.08. 11:09

Bükkszentkeresztre fel: a VIII. Üveghuta Kupáért

A Bükkszentlászló-Bükkszentkereszt közötti VIII. Üveghuta Kupa elnevezésű  nyílt hegyi kerékpáros időfutam versenyt október 2-án, vasárnap, 10 órától rendezi meg a Kis-Galya KSE.

A Bükkszentlászló-Bükkszentkereszt közötti VIII. Üveghuta Kupa elnevezésű  nyílt hegyi kerékpáros időfutam versenyt október 2-án, vasárnap, 10 órától rendezi meg a Kis-Galya KSE.Az MTB-vel, ismertebb nevén ,,montival”, illetve országúti kerékpárral indulókat 17 kategóriába sorolják. (Idevágó kitétel, hogy az MTB-gépeken nem lehet 26x1,5-nél keskenyebb gumi.).

A magukat jó formában érző bringások számára közöljük az 5,3 km-es, 325 méter szintemelkedéssel nehezített viadal 2010-ben elért, eddigi legjobb ideit. Országúti női: Király Kinga (Salgótarjáni HKE) 18:23 perc, országúti férfi: Fejes Gábor (Technofilm-Betonexpress) 13:17, MTB női: Heinik Tünde (Miskolc) 22:15, MTB férfi: Dovák Krisztián (Trek Józsefhegy SE) 15:08.

 Az évek óta nagy népszerűségnek örvendő versenyre maximum 180 nevezést tudnak elfogadni a házigazdák, így a szeptember 5-25. közötti előnevezés lehetőségét idén is célszerű igénybe venni.

A 2000, illetve 4000 forintos helyszíni nevezésre a verseny napján, a bükkszentlászlói úton kijelölt rajt helyszínén, 8.00-10.30 között lesz lehetőség. Fontos tudnivaló, hogy mindenkinek a rajtszáma egyben az indulási idejét is jelzi! Az utolsó induló után a rendezők vállalják a bemelegítő ruházat, illetve a sporttáskák Bükkszentkeresztre történő felszállítását.

Útlezárásra kell számítani

A Jámbor Flóriánnak, Bükkszentkereszt polgármesterének fővédnökségével megrendezett  verseny ideje alatt - a sportolók biztonsága érdekében  - 9.30-tól az útvonalat lezárják a forgalom elől, ami vonatkozik a versenyzők kísérőire is. Csak az utolsó induló célba érkezése után nyitják meg újra az utat, addig csak Lillafüred felől lehet felautózni Bükkszentkeresztre! Mindez vonatkozik a visszaguruló kerékpárosokra is! Az egyéni verseny 10 órakor kezdődik, míg a párosok 11.00-11.20 óra között rajtolhatnak el. A célt Bükkszentkereszt határában, a „keresztnél” jelölik ki a szervezők. Kerékpáros fejvédő használata kötelező, hiánya kizárást von maga után! Bükkszentkereszten, az eredményhirdetésnek is otthont adó Borostyán Étterem udvarán, minden távját befejező versenyző frissítőt, emblémázott üvegpoharat és a Borostyán étterem jóvoltából egy kis harapnivalót kap. A kategóriák legjobbjai a Császári Éva által készített egyedi festésű kupákat is megkapják a díjátadáskor. Az udvaron folyamatosan meg lehet majd tekinteni az eredményeket is. A VIII. Üveghuta Kupával egy időben rendezik meg a Bükkszentkereszti Gombanapokat (részletek: www. bukkszentkereszt.hu honlapon) is, melyen gondoskodnak arról, hogy a versenyzőket elkísérő családtagok se unatkozzanak. A kínálatban kirakodóvásár, kutyás gombkereső verseny, gombatúrák, a „Bükki Füves ember”, azaz Gyuri bácsi előadásai és persze gombás ételek is szerepelnek.

További felvilágosítást a 30/9284-233-as telefonszámon lehet kérni, illetve tájékozódni a www. kisgalya.hu honlapon is lehet.

- SZIS -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!